На Фокус, Симеон Симеонов: Трябва да се учим от грешките си

Вратарят на АФК Чуковете и Союз Симеон Симеонов е един от най-колоритните вратари в SPL. Той е винаги готов да се хвърли и да извади отбора си от трудна ситуация. Потърсихме го, за да се представи и да разкаже какво го влече към футбола.

– Представи се. Как се казваш от къде си?

– Здравейте, казвам се Симеон Симеонов на 25 години от София. Завършил съм ПГЕА Киров, но не съм ел. техник.

– С какво се занимаваш когато не си на зеления килим?

– Когато не съм на зеления килим обичам да се занимавам с техника (телефони, компютри), което всъщност е и моя работа.

– Как се запали по футбола? Разкажи ни някоя интересна случка от детството ти свързана с него.

– Любовта ми към футбола стартира от моя баща и дядо, но най-вече от дядо ми, с който гледахме мачове. Той е бил вратар на Велбъжд Кюстендил и Левски Кюстендил, което ме запали и към тази позиция на терена.

– Кой е любимия ти отбор на Бг сцената? А на Европейската и световна?

– На българската сцена съм фен на Левски, а също така и на Манчестър Юнайтед.

– Твоят идол е? Защо точно той? Какви качества притежава, за да те плени играта му?

– Мануел Нойер. Избирам него като свой идол, защото той е универсален футболист. Харесва ми, че винаги е постоянен в играта си и гледа ако има спад във формата си да се възобнови и никога не се отказва.

– Разкажи ни пробвал ли си на профи сцената някога. Ако да защо се отказа? Кажи няколко думи за Бг футбола в момента, твоето впечатление.

– Чак в професионален план не съм търсил да се реализирам, играл съм в Славия 1994 и Септември 1994. Относно българския футбол – искаме, но нямаме желание!

– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор? Разкажи ни интересна случка свързана с отбора?

– В лигата съм играл за няколко отбора, като единият е Bombeta, при които ми започна ,,кариерата‘‘ в SPL и се познавам с тях от квартала. За АФК Чуковете и Союз играя благодарение на Даниел Васев, с който станахме приятели покрай лигата.

– Как поддържате духа в отбора преди мач, след победа и загуба?

– Духът се поддържа с добра форма и желание. Гледаме да си помагаме един друг и дори при загуба се спускаме към следващия двубой.

– Какви са амбициите на отбора този сезон?

– Да покажем най-доброто от себе си, както физически така и психически.

– Според теб кой е най – полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?

– Индивидуални футболисти колкото искаш, но играта е отборна и всички сме полезни с нещо, независимо колко е голямо то.

– Как попаднахте в SPL? От къде чухте за лигата?

– Аз за лигата както по-горе споменах чух от Bombeta. В отборите, в които играя съм се присъединил, когато те вече са били започнали с участието си в лигата.

– Харесва ли ти начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?

– Естествено, че ми харесва организацията в лигата, като подобрение бих добавил резултат на живо (live score) и по-бързо обновяване на информацията след края на двубоите.

– Какво мислите за феърплея като цяло и неговото ниво в лигата?

– Аз съм феърплей играч, признавал съм си всички дори най-леките докосвания на топката преди да напусне игра. Нивото на феърплея е добро, разбира се случвало се е, когато мачът е по-оспорван и напрегнат да се получава липса на феърплей, но не всеки път.

– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?

– Съдийството е добро, но има накъде да се подобрява. Аз имам респект към съдиите и техните решения, един единствен път съм оспорвал решението на съдия, като в този конкретен случай, наистина не беше прав и както във всички случай, неговото решение не се промени, но за сметка на това в други ситуации ни е правил компромис.

– Пожелай нещо на феновете.

– Искам като за начало да благодаря на екипа на SPL, че ме поканиха да участвам в рубриката ,,На фокус‘‘, след това искам да пожелая на всички да са живи и здрави, пазете се в тази така трудна ситуация, пожелавам на всички участници в лигата по-малко контузии, повече успехи да има повече феърплей и да приемат грешките си с усмивка, защото от тях се учим.