На Фокус, Сантоса: Дриблирам между столовете в кухнята, докато трае пандемията

Реал София дебютира в SPL в тази година, но бързо събра фенове. Тимът на Станислав Илиев – Сантоса спечели доста симпатии, заради коректната си игра. Потърсихме мениджъра на може би най-интернационалния отбор в SPL, за да ни разкажа повече за него.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте! Казвам се Станислав „Сантос“, от София съм. В свободното си време играя САМО ФУТБОЛ, за мен ден без ФУТБОЛ е загубен ден.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Прадядо ми беше треньор на селският ни отбор в квартала ФК Реал Суходол, явно от него съм взел любовта към играта. От там е и този прякор Сантос, всички ме познават като организатор, събирач на хора за футбол, явно от там е това име на бразилски отбор/град… обичам този спорт. Интересните случки са много: първо ходене на мач с баща ми сезон 99/00, винаги исках да играя с големите, но те винаги ми взимаха топката, а после ме караха да я гоня.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Много бих искал да играя ФУТБОЛ на професионално ниво, но имам контузия която ме ограничава само с това да играя аматьорски футбол.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Тук в България футболът ни е много под критичното ниво, за това не симпатизирам на никои, от чуждите съм от Челси, как се запалих по тях ли? Сезон 04/05 за пръв път ги гледах, тогава като видях какъв футбол практикуват и най вече станаха шампиони си казах – това е моят отбор.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В турнира се чувствам отлично, много ни харесва организацията, недостатъците са свързани с това съдиите не трябва да позволяват този наш български манталитет и груб език, когато някой те ритне или бутне неволно ти трябва задължително да му го върнеш, напсуваш и тн, а в някои случаи изпускат ситуацията.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Този сезон сме новобранци още опипваме почвата и търсим правилните играчи, но за догодина отборите ще си имат проблеми с нас, в добрия смисъл на думата.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Първата победа, може би!

– Каква причината отборът да носи това име?

– Отборът носи това име заради многото играчи от кв. Суходол или район около квартала: Люлин, Овча купел, Горна баня (Реал), но много са и от центъра на града (София), поради тази причина няма причина да сме Реал Суходол 2.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Взех пример от един от най-качествените и скъпи мой приятели в отбора Идрис (по средата), който в кухнята си нарежда столовете и дриблира между тях… хем не губиш форма, хем подобравя бързината и дрибъла ти…, чета, гледам филми, спортни предавания, документални филми и други.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Да са здрави най-важното, другото само ще дойде