На Фокус, Павел Тодоров: Бира, секс и рок енд рол!

ФК Биролом е отбор с традиции в SPL. Тимът, който още в първия сезон, дори първия мач, спечели сърцата на феновете на лигата. Колоритното име и колоритните личности, които минаха през тима през годините също допринесоха за този облик. Но има един човек, който се отличава! Той може и да няма техниката на Роналдо, но има сърце на победител. Това е мениджърът Павел Тодоров! Ето какво отговори  той на въпросите в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, аз съм Павел Тодоров от Плевен, професионално се занимавам със системна администрация, в свободното си време се занимавам със всякакъв вид спортове, предимно футбол , обикаляне по хижи, чукари, язовири и най-вече пиене на бира (смее се).

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Нямам ясен спомен как точно съм се запалил по футбола, от както се помня тичам след топката, може би защото като дете, приличах доста на топката. Един от най-ярките ми спомени свързан със световното първенство от 94, след мисля победата над Германия, обикаляхме центъра на Плевен посред нощ, скандирахме и се забавлявахме много. Също си спомням много ясно и финалът на любимият ми Манчестър Юнайтед срещу Челси за Шампионска лига, след пропуска на Джон Тери направо подивяхме, за малко да ни изгонят от общежитието.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Имах идея да се пробвам в професионалния футбол, исках от моите родители да ме запишат в спортното училище паралелка футбол, но те не бяха съгласни и така и не стигнах до професионално ниво.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– На международната сцена както казах любим ми е Манчестър Юнайтед, от българските отбори изпитвам симпатии към ЦСКА, може би дори по-големи към това, което е във Втора лига, понеже там се дава шанс на млади момчета. Но не пропускам да подкрепя пред телевизора с чаша бира всеки роден отбор играещ в евротурнирите.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL играя от самото му начало и това, че все още съм част от лигата, показва колко добре се чувствам тук. За мен предимство е гъвкавостта на графика, за което съм много благодарен и на вас, организаторите. Съобразяването с толкова претенции, на толкова много отбори, знам че не ви е лесно и аз и целият ни отбор сме много благодарни, за което.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Това ми е любимият въпрос, за бъдещите творчески планове. Целите на отбора са да играем по-добре с всеки изминал мач. Имаше тактически план да сме в долната половина на таблицата и да атакуваме малката купа, но решихме да покажем най доброто от себе си и тактиката се размина.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Може би финалът на първия сезон, помня че играехме последен мач в лигата преди лятната пауза, точно преди награждаването. Ако не се лъжа, мачът беше за определяне на втория в класирането, и към краят на мача, ситуацията беше напечена, а до тъчлинията се разхожда човек, който си говори по телефона, на доста висок гласи и ми пречи да се концетрирам. Тъкмо да се обърна с една от най-цветущите и красноречиви псувни към него и видях, че това е Вили Вуцов, който в последствие ни награждаваше.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Причината отборът да носи това е име, е моята индивидуална „креативност“ за първото участие на отбора. Беше за един турнир Ариана още през 2013 година, ако не ме лъже паметта, реших да регистрирам отбор, който беше отново от биропийци, турнирът беше спонсориран от бира, така че видях това като най-доброто име за отбор и така и остана за напред.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Предвид положението в момента заниманията ми в нас са малко ограничени, пробвах да жонглирам с тоалетна хартия, но не се оказах толкова добър. Залагам на електронните спортове за момента и с нетърпение чакам да можем да се завърнем на терена.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да са живи и здрави, да се завърнем скоро по терените и футболът винаги да носи най-вече позитивни емоции. Бира, секс и рок ен рол!