На Фокус, Ники Николов: Всеки от Войводите може да бъде лидер

Войводите правят чудесен дебютен сезон в лигата. Тимът е в челото на класирането и се бори за златото със зъби и нокти. Потърсихме безстрашния вратар Николай Николов за мнение относно тимът на Войводите в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Николай Николов, на 33 години, родом съм от Велико Търново, а от 14 години живея в София. Юрист и икономист по образование. Имам счетоводна кантора в София, в която работим с един от най-близките ми приятели, капитанът и основател на отбора ни Петър Томов. С какво се занимавам в свободното си време? Вечер, след работен ден ходя да разпусна напрежението с малко футбол. Но когато успея да открадна малко повече време обичам да ходя на различни места по света, с моята половинка. Като винаги където и да отидем се опитвам да посетя някое местно спортно събитие, където да наблюдавам спортната, а и като цяло културата на местното население. Може би най-нетрадиционното, което съм посещавал до сега е мач от “Super Rugby”, а най-силно съм бил впечетлен да наблюдавам с каква любов към спорта се събират хората да спортуват вечер на „Копакабана”, където за съжеление не успях да се включа.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Може да ви изненадам, но никога не съм тренирал футбол и не съм мечтал, да играя този спорт професионално. В младежките си години съм тренирал баскетбол, играл съм и малко крикет, в България, на аматьорско ниво, въпреки това имам сребърен медал от републиканско първенство. А футбол играя от няколко години поради факта, че е най-популярния спорт в София, а и в България и единствено по този начин мога да отида да поспортувам вечер след работа или в почивните дни.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо ?

– Ако става въпрос за футбол любимият ми отбор в България е „Левски София”, но лично аз не съм от фанатичните фенове. С други думи, когато Левски играят с друг отбор стискам палци за тях, но когато противниковият отбор играе по-добре в настоящата среща или като цяло в първенството не отричам футболните му достоинства . В международен план има много отбори, които подкрепям, но те не са „футболни грандове”, за пример мога да дам „Crystal Palace”, „Valencia”, “FC Sydney”, “Sport Club Corinthians Paulista” и други. Като цяло не съм като повечето фенове и гледам във футбола не толкова играта, колкото статистическите данни от една среща.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Благодаря, добре. Считам, че и целият отбор се чуства добре. Предимството на SPL, че в продължение на 8-9 мецеса, всекя седмица можем да играем в мачове, в които има някакъв заряд. Друго предимство е, че организацията е на ниво, както и че екипът на SPL успява да поддържа свои интернет и Facebook страници, в които да дава полезна и интересна информация за своите състезания. Недостатъците предпочитам да запазя за себе си и ги споделя единствено на организаторите.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите са много относително понятие и зависят от много фактори. В началото целите на отбора са били същите както и на всички останали отбори, а именно да спечелим турнира, защото според мен всеки тръгва с тази нагласа. Впоследствие с изиграването на определен брои мачовете, целите се променят. Хубавата новина за нас е, че винаги целите остават едни и същи, в началото и в края, но лошата е, че досега никога не се осъществявали. Винаги не ни е достигало малко за да постигнем целите си, но според мен точно този факт ни обединява и неслучайно отборът е един и същ от самото си създаване, с малки изключения. Моята лична цел е накрая на сезона да сме на възможно да предно място в класирането, но със сигурост да сме отборът с най-малко наказателни точки във всички лиги на SPL, с други думи най-коректния отбор.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League ?

– Все още нямам такъв.

– Каква причината отборът да носи това име?

– На този въпрос може да отговори нашият капитан, Петър Томов. Мен лично не ме впечатли името, а начинът, по които е селектиран отбора. В него всички момчета сме много различни като качества, темперамент и разбиране за околния свят, но всеки в отбора, може да бъде, и се нагърбва да бъде лидер, в определен момент. А най-интересния факт е, че самия отбор успява да изтиска най-доброто във футболно естество от всеки от нас и аз лично смятам, че отборът няма да се представя на сегашното ниво, ако липсва, който и да е от сегашния отбор, реципрочно, самите играчи няма да се представяме на това ниво и друг отбор.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден ?

– Извънредната ситуация не промени много ежедневието ми, може би единствено факта, че вечер не мога разпусна след натоварен ден с малко спорт, но за сметка на това имам повече време за любимия човек.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички, най-вече здраве и много късмет!