На Фокус, Ники Данаилов: Успехът над Colo Colo е най-незабравим

Бенковски Сити е един от марковите отбори в SPL. Тимът бележи възходи и падения през години, но винаги е бил нахъсан за успех, дори когато той изглежда далеч. Потърсихме един от най-големите таланти в тима Ники Данаилов да разкаже повече.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Николай, от София. През свободното си време излизам с приятели, играем футбол, разхождаме се по паркове и ходим на походи в планината.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Още от малък обичам да играя и да гледам футбол, този спорт ме кара да съм щастлив и изпитвам удоволствие от него . Имам много интересни случки от детството свързани с футбола и с приятелите, които сме били заедно през тези моменти. Няма да забравя никога как си правехме врати от дрехите ни на стадиона, за да можем да играем и по цял ден ритахме и се забавлявахме. Хубаво детство беше по цял ден навън с приятели и играехме футбол.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Тренирам от 11 годишен в ПФК Локомотив София, мечтата ми беше да стана и още ми е да се занимавам професионално с футбол. Бях доста време капитан на отбора и имах много шансове и изгледи като малък. Няма да забравя на 15 години един мениджър се свърза с мен и искаше да отида на проби в Италия и по точно в Болоня , но тогава нашите нямаха възможност да поемат разходите и за това останах в Локомотив. Тренирах и играх всеки мач до последно, но просто не ми дадоха шанс с мъжкия отбор да мога да се докажа, за да остана в мъжкия отбор. Пробвах след това по В група в някои отбори , но парите не бяха много, а трябваше да започна да работя, защото вече бях пълнолетен и трябваше сам да се справям с нещата от живота. И сега играя в А окръжна група за удоволствие и съчетавам работата с футбола. Въпреки това не съм загубил надежда, защото още съм млад и полагам усилия въпреки, че ходя на работа. Ако е писано някой ден, ще опитам отново в някой отбор в Б група.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият отбор в България ми е ФК Левски, за мен това е отборът на народа, още от малък съм фен на този отбор и през свободното си време също така ходя и на мачове. В Европа подкрепям Барселона , защото ми доставя удоволствие като гледам този отбор, а и все пак любимият футболист ми е Лионел Меси.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– За мен SPL е доста интересна лига с доста емоции и незабравими моменти. Всяка седмица ходим с отбора ни на първо място да се забавляваме и винаги за победа. Смея да твърдя, че ако всеки мач се събираме всички момчета от отбора няма да имаме проблем с първото място в класирането на лигата.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите в отбора ни са, както казах на първо място да се забавляваме и да играем винаги за победа и до края на мача без да се отказваме да даваме всичко от себе си. Много от момчетата нямат възможност да идват всеки мач , включително и аз.

– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?

– Всеки един момент в лигата е незабравим за отбора ни. Най вече победите и усилията за тях. За отбора най незабравимият момент в лигата е, когато победихме и за Купата отбора на Colo Colo, все пак всички от техния отбор са се занимавали с футбол и имат идея за какво става на въпрос и са едни от най добрият отбор в лигата.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Отбора ни се казва Бенковски Сити , причината за това е , че повечето момчета сме от квартал Бенковски и за това решихме да се казва така отбора.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– В извънредната ситуация , която е в момента въпреки всичко , ходя на работа и след това се прибирам вкъщи и правя упражнения, за да поддържам някаква форма , прекарвам повече време със семейството си и ходя да тичам в парка.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички състезатели на първо място да са живи и здрави , много щастливи и като се оправят нещата отново да се забавляваме.