На Фокус, Миро Стаменов: Пивото ще се завърне по-силно от всякога

Емоция, хъс, драма! Така може да бъде описан отборът на Младо пиво. Тимът определено се превърна в сила, с която всеки трябва да се съобразява в SPL. Потърсихме един от моторите на тима Мирослав Стаменов, за да разкаже повече.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Израснал съм близо до Перник, но от 6 години живея в София. Основно работя, но в свободното си време излизам с приятели, тренирам или играя футбол.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Запалих се от много малък по футбола. Постоянно гледах големите как играят и се надявах и аз да се включа с тях. На 7-годишна възраст започнах да тренирам и така до 19 годишен. Интересни случки много, но да кажем, че като малък ме биеха редовно, защото си отварях устата на по-големите от мен.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Пробвал съм на професионално ниво и съм играл малко, но се преместих в София и някак си сметките не излизаха и също така имаше хора с “връзки”, които ми убиха желанието да се занимавам професионално и реших да играя чисто любителски.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият ми отбор е Реал Мадрид и съм им голям привърженик. От българския футбол симпатизирам на Левски, но не бих се нарекъл голям фен.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Предимствата в SPL са, че лигата има добра организация и с всички тези статистики, записи на мачове, снимки успяваме да се забавляваме още повече и да се чувстваме максимално близо до професионалното ниво, въпреки че всички го правим любителски. За мен има един голям недостатък и това е, че прекалено много се набляга на феърплея и не винаги стандартите са еднакви за всички, но това е моето мнение. Харесва ми, че наблягате на феърплея, но все пак футболът е контактна играя и всички знаем, че по време на игра се увличаме и всеки може да направи някой фаул или да каже някоя реплика към съдията. Това го има навсякъде.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите на нашият отбор са винаги да сме първи и това никога няма да се промени. Всеки мач излизаме за победа и във всеки турнир излизаме за първо място.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Най-незабравимият ми момент в SPL беше края на миналия сезон. Тогава имахме отнети точки и завършихме с еднакъв брой точки с отбора на ВМВ, но заради феърплея загубихме титлата, но според мен всички знаеха кой е истинския шампион или поне за нас ние си бяхме победителите в лигата.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Аз отидох малко след като отбора се беше създал и не мога да кажа защо се казва така, но важното е, че вече всеки знае отбора Младо пиво.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Предвид ситуацията, в която се намираме си създавам задачи в работата и имам изкуствен терен в двора и гледам да си намирам занимания на него с топка, че без футбол не може да се живее.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Ще пожелая на всички в лигата, ако могат да не ни срещат на терена, че Пивото ще се завърне по-силно от всякога.