„На Фокус“: Мениджърите на Colo Colo и Туристите: Искаме Купата!

Христо Златков и Пламен Пенев мобилизират редиците за големия финал

Големият финал за Купата на SPL наближава. Тази събота един срещу друг на терена в спортен комплекс „Царско село“ ще се изправят Colo Colo и ФК Туристите. Преди сблъсъка потърсихме двамата мениджъри Христо Златков от „Лос Албос“ и Пламен Пенев от „веселите момчета“, за да разберем какви са настроенията в отборите.
 
– Здравейте момчета! Дойде време за големия финал. Какви са вашите очаквания?
– Хр.Зл.: Очакванията ми за мача са срещата да мине под наша диктовка и да вдигнем Купата.
– Пл. П: Здравей, очаквам един страхотен финал и съм сигурен в отбора ни. Ще дадем всичко от себе си и ще играем своята игра, която до момента ни носи само положителни резултати. Доста дълъг път извървяхме дотук и имаше много силни противници, но успяхме да се справим с всеки от тях. Вярвам, че всеки един от ФК Туристите желае победата и очакванията ни са само едни… Купата е наша!
– Какво е настроението в отбора преди битката за титлата?
– Хр. Зл.: Настроението в отбора е абсолютно нормално не е първи финал, който ще играем.
– Пл. П.: Не мога да отрека, че имаше трудни моменти, но настроението в отбора е повече от прекрасно. Чувстваме се добре след двете трудни победи този уикенд и очакваме финала с нетърпение. Колективът ни е сплотен, чувстваме се добре заедно на терена, което според мен е едно от най – важните неща. Не напразно прякорът ни е „веселите момчета“ и ще покажем това в събота.
– По-рано в Суперлигата мачът между вас завърши 6:3 за Colo Colo. Ще има нещо общо финалът с този мач?
– Хр. Зл.: Мачът срещу отбора на Туристите ще бъде съвсем различен от шампионатния сблъсък. Тимът ни си има изградено самочувствие през годините, в които сме се състезавали и в други първенства, така че не се съмнявам в мотивацията и желанието за победа на всеки от нас!
– Пл. П.: Да, добре си спомням този мач. Поведохме рано, но позволихме противникът да вземе инициативата и да ни обърне. Смятам, че извървяхме дълъг път от този труден двубой. Вече играем като отбор и не мисля, че този път мачът ще се развие по същия начин. Все пак имаме едно наум, че вече сме губили от този съперник. Colo Colo са страхотен отбор, имат много опит и ще ни затруднят максимално. Все пак съм уверен в отбора ни и смятам, че ще успеем да победим.
– Туристите на два пъти се класират с дузпи, към Христо: имате ли формулата за успеха ако се стигне до наказателни удари и към Пламен: уверени ли сте, че ще победите, ако се стигне до тази рулетка?
– Хр. Зл.: Не мисля че този мач ще бъде решен с дузпи и за това не сме мислили за тях.
– Пл. П.:Ще бъда честен, още от началото на турнира исках да играем дузпи. Все пак не очаквах два пъти подред да се стигне до наказателни удари. Изключително съм щастлив, че и в двата случая излязохме победители. Това ни дава допълнителна увереност и ако отново се стигне до дузпи, ще бъдем концентрирани и ще дадем всичко от себе си.
– Каква е вашата прогноза за точен резултат?
– Хр. Зл.: Точен резултат не мога да кажа но ми се иска суха мрежа! Надявам се на изразителна и заслужена победа за нас.
– Пл. П.: Моята прогноза е, че ще победим с 2:1. Не искам да сме прекалено самоуверени и не искам да омаловажавам противника, но ще се постараем да победим. Надявам се и аз да вкарам някой гол най–накрая, но най – важно за мен лично е да спечелим. Купата е наша!
 

Записа Димитър Пенев