На Фокус, Любо Николов: Няма да забравя титлата миналия сезон

Реал Суходол вледе с гръм и трясък в SPL като спечели титлата в едноименната лига миналия сезон. Този сезон в Суперлигата, тимът определено има трудности. Но, както тогава, така и сега, тимът има асът си – Любомир Николов. Потърсихме го, за да разкаже повече за себе си.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте! Казвам се Любомир от град София. В свободното си време прекарвам част от него с близки и приятели, но и доста често сме на терена за нови предизвикателства!

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– В семейството няма човек свързан с футбола, но това се оказа моята най-голяма страст още от най-ранна детска възраст. Просто тогава децата бяха постоянно навън с топка в крака и това им доставяше безкрайно удоволствие и на мен включително. В детските и юношеските си години, когато вече тренирах футбол, бях защитник, често се включвах в атака и отбелязвах не малко попадения, но за жалост не успях да убедя по този начин треньорите си да ме преместят на върха на атаката, каквото е било винаги моето желание.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Както вече споменах съм тренирал в няколко столични школи, но до професионалният футбол не успях да стигна, единствено до аматьорския такъв. Факторите са доста и често не зависят от теб самият! Но и аз имам своята вина, че не съм развил повече качествата си като юноша.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Двата ми любими отбора са Левски и Манчестър Юнайтед. По Левски ме е запалил дядо ми, а в Манчестър Юнайтед ме впечатли най-силно несломимият им дух, който им помагаше да печелят много от мачовете в последните секунди на срещите си по времето на Видич, Скоулс, Гигс и всички останали легенди на клуба по онова време.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам отлично. Организацията е на супер ниво, недостатъци не мога да назова и като цяло има една прекрасна обстановка да практикуваме любимия ни спорт и да се забавляваме на терена, което е може би най-важното нещо.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Играем мач за мач. Но поради лошата ни форма и липсата на късмет в определени срещи от първия дял на първенството, не сме в особено добра ситуация, но с потенциала, който имаме в отбора съм убеден, че ще успеем да се преборим поне за малката купа.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Определено титлата от миналия сезон, когато показахме страхотен отборен дух и не се отказахме в нито един момент от целта си!

– Каква причината отборът да носи това име?

– Едно време така се е казвал отборът ни в квартал Суходол и от там идва и името.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Ситуацията е доста неприятна, но няма начин. Запълвам времето си с най-различни игри, филми и разговори с близки и приятели, но дано всичко отмине възможно най-скоро и да се върнем към нормалният си начин на живот.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да бъдат най-вече здрави, защото без здравето сме за никъде и да имат повече поводи за радост!