„На Фокус“, Любо Милошев и Лъчо Арсов: Нека по-добрият победи

Трябва да акцентираме върху силните ни страни, призна един от лидерите на ГДБОП

Излизаме с приятелска нагласа за един оспорван, но спортсменски финал, обяви мениджърът на ФК Торнадо 2013

Тази неделя е финалът за Купата на SPL. За него ще спорят отборите на ГДБОП и ФК Торнадо 2013. Двата тима изиграха страхотни мачове и постигнаха само победи по пътя си към финала. Преди големия мач, обаче, в нашата рубрика на „На Фокус“ поканихме по един представител от двата отбора, за да сподели очакванията си. Това са един от лидерите на ГДБОП – Любомир Милошев и душата на ФК Торнадо 2013 – Лъчезар Арсов.

– Здравейте, предстои финалът за Купата на SPL. Вашият отбор победи всичко по пътя си към спора за трофея. Какви са очакванията ви от сблъсъка в неделя и дава ли повече самочувствие факта, че през целия турнир имате само победи?
– Любомир Милошев: Да, факт е, че победихме всички до този момент. Очакваме в неделя да излезем и да играем нашата си игра, ако го направим, шансовете ни да се поздравим с купата е сериозен.
– Лъчезар Арсов: Надяваме се да се получи най-вече един хубав мач и да има повече приятни емоции. Действително спечелихме всички мачове досега, но със същото могат да се похвалят и момчетата от ГДБОП. Със сигурност няма изявен фаворит за финала, но съм сигурен, че и двата отбора смятаме, че можем да го спечелим.

– Каква беше целта на отбора преди старта на турнира?
– Л.М.: Няма да бъда скромен, целта на отбора бе купата и се надявам да постигнем тази си наша цел в неделя.
– Л.А.: Ние на всеки турнир винаги си поставяме едни и същи цели – купата, всички индивидуални награди и да се забавляваме на терена. Обикновено успяваме да постигнем голяма част от целите си.

– Кой беше най-трудният ви мач до момента и защо?
– Л.М.: Без съмнение мачът срещу Тигрите. Момчетата очевидно имат доста опит в турнирите по мини футбол и това се усещаше през целия мач. Имаше периоди, в които бяхме подложени на сериозен натиск, но въпреки това показахме страхотен колективен и отборен дух, което направи разликата в мача, борихме се докрай за всяка топка.
– Л.А.: Като цяло, до момента владеехме инициативата във всички мачове от самото начало и не сме се съмнявали дали ще спечелим някой от тях, така че не мога да кажа, че някой мач е бил най-труден. Може би, че по-скоро не ни хареса чисто футболно само един от мачовете – четвъртфинала, тъй като в тази среща имаше много накъсване на играта, особено от страна на съперника, чиято тактика беше основно да се отбраняват дори и с цената на повечко фаулове.

– Има ли специална тактика за мача и подготвили ли сте капани за противника?
– Л.М.: Тактиката ни за мача е да играем на пас, това е нашият стил, да владеем топката и да си я подаваме, създавайки положения пред противниковата врата, същевременно имаме готовност за реакция и в дефанзивен план, където се справяме отлично от началото на турнира.
– Л.А.: Въпреки че за пръв път се изправяме един срещу друг на терена, не мисля, че има с какво кой знае колко да се изненадаме двата отбора и по-скоро ще се получи открит и надявам се хубав за гледане мач.

– Какво е настроението в отбора, има ли притеснение или пък увереността властва?
– Л.М.: Настроението в отбора е нормално. Притеснение не бих казал, крайна увереност също, по-скоро искаме да се фокусираме върху играта си. Изгледахме всичките си мачове до момента, анализирали сме пропуски в играта ни, акцентирали сме върху силните ни страни, които без съмнение са повече от слабите.
– Л.А.: При нас настроението винаги е добро, а иначе няма от какво да се притесняваме нито ние, нито съперникът – ние излизаме с приятелска нагласа за един оспорван, но спортсменски финал и ще се радваме с момчетата от противника да се поздравим с усмивки след мача, независимо от крайния резултат.

– Гледахте ли мачове на съперника, кои са неговите силни и слаби страни според вас?
– Л.М.: Ще бъда честен, не сме гледали нито един мач на съперника, но някои от нас са имали възможност индивидуално да играят срещу техния отбор, така че имаме някаква представа какво да очакваме и какво да правим. За мен лично най-силната им страна е, че имат сериозна отборна организация, не са се събрали просто ей така да поиграят, което значи, че и те ще дадат всичко от себе си на финала.
– Л.А.: Честно казано не сме правили някакви много задълбочени прегледи на играта им, но наблюдавахме част от полуфинала им с Бай Тошо. Няма какво друго да се каже освен очевидното – че са много добър отбор и нямат слаба позиция, което е и основната причина да стигнат до финала на турнира, за което ги поздравяваме, разбира се.

– Ако се стигне до дузпи, имате ли план?
– Л.М.: Планът ни би бил такъв, какъвто предполагам и на противника. Изпълнителите да реализират дузпите си, а вратарят ни да спаси колкото се може повече.
– Л.А.: По принцип гледаме да не се стига до дузпи, но все пак случи ли се, планът е елементарен – да вкараме повече от тях. Разбира се, не се притесняваме да бием дузпи, дори наскоро спечелихме благотворителен турнир, който се състоеше само от това – изпълнение на дузпи, така че по-скоро съперниците ни има от какво да се притесняват когато се стигне до такива.

Записа Димитър Пенев