На Фокус, Любо Калушков: Играл съм финал на младежка Шампионска лига

Любомир Калушков от Вълците е един от безкомпромисните защитници в цялата SPL. Бранителят често пъти се оказва „спасител“ за своя тим, а в същото време головете не са му чужди. Но какво се крие зад железния бранител, опитахме се да разберем в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Любомир Калушков. От София съм, в свободното си време се занимавам с фитнес, волейбол, виртуални спортове и учене, тъй като съм студент.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Ако трябва да съм, честен не знам как съм се запалил по футбола, играя от както се помня, най-интересното беше, когато като малки играехме в училището на асфалта и всеки ден се прибирахме целите в кръв от падания.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Футболната ми „кариера“ на професионално ниво започна на 6 години в Левски. 5 години по-късно ме взеха да играя в Латвия първо в Яуниба, после в официалния отбор на Рига (Сконто). На финал на младежка Шампионска лига в Швеция скъсах кръстни връзки и се върнах отново в България. Отново отидох в Левски, но за жалост всички знаем, как стоят нещата, и че трябват пари, за да пробиеш. Точно преди да се откажа ме извикаха да играя във В група, за Спартак Койнаре, където си играя и до днес.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– В България по обясними причини съм от Левски (колкото и тежка да е ситуацията). Любимият ми отбор е Манчестър Юнайтед, защото това беше първия клуб, който видях по телевизията, както и заради Димитър Бербатов.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам комфортно, предимствата са правилата за феърплей и структурата на турнира, за недостатъци мога да кажа, че в повечето случаи са спорните отсъждания, които натоварват и двата тима, но няма как без тях.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите са ни да се сработим като за начало, тъй като сме нов отбор. И разбира се да се задържим на челните позиции.

– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?

– Може би най-незабравимият момент е, когато спечелихме малката купа със стария ми клуб, както и когато отбелязах от центъра.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Ами за името, просто го измислихме целият отбор заедно, няма символика.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Предвид извънредната ситуацията, главно ходя на лостове и да тичам по 5-6 километра дневно, разбира се ако времето позволява.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– На всички, ще пожелая да са здрави, защото това е най-важното, да не губят форма, за да задържим конкурентността в лигата и повече да пазят здравето на своите съперници.