На Фокус, Крум Петков: Всеки в лигата трябва да узнае кои са Black Panthers

За краткото време, в което е в SPL, Black Panthers доказа, че освен качества на футболния терен, тимът е и много емоционален. Основен отговорник за това е мениджърът на тима Крум Петков. Потърсихме го, за да разкаже повече за себе си 

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Крум и съм от Костенец, но живея в София от много малък.В свободното си време обичам да играя видео игри, да спортувам различни спортове (най-вече футбол) и в момента уча програмиране, като искам това да е моята бъдеща професия.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– По футбола се запалих благодарение на баща ми, той е човекът с който съм играл за първи път. Спомням си, че съм бил толкова малък когато започнах да играя с момчетата от квартала, че за да стигнем до игрището трбваше да пресечем един булевард и майка ми не ме пускаше освен ако някой от по-големите не и обещаеше, че ще ме пази.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Тренирам футбол от 8 годишен, като съм бил в много клубове в София, но нещата никъде не потръгнаха, винаги нещо някъде куцаше, било то контузия, било то недостатъчно усилие от моя страна, а и също така в България е наистина трудно да прогресираш в тази сфера.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Моят любим отбор е Челси, като съм техен фен още от 6 годишна възраст, и станах техен фен заради Дидие Дрогба, винаги съм обичал да играя атакуващ футбол и да вкарвам много голове, а той правеше именно това. Няма любим български отбор, не гледам български футбол, защото според мен такова нещо не съществува за голямо съжаление.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам прекрасно, тръпката, адреналина, хъса за победата, всички тези чувства на терена по време на мач от лигата са уникални и неповторими.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите пред отбора ни са винаги да се борим за първото място, дори да има спънки и трудности вдигаме главата и искаме купа и медали!

– До къде стигат твоите мечти за Sofia Premier League?

– В SPL искам да бъда един от играчите, за които всички да знаят или поне веднъж да са чували.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Името на отбора беше идея на един от играчите просто трябваше да измислим име и давахме различни предложения и това ни хареса, няма специфична причина.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Във времената на извънредно положение работя от вкъщи, играя видео игри и се старя да научавам нови неща.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– На всички в лигата пожелавам да бъдат успешни, да нямат никакви контузии и да вдигнат повече трофеи.