На Фокус, Кристиян Кайнаров: Организацията и феърплеят в SPL са супер

За мен „Левски“ е номер 1 на всяка една сцена, обяви капитанът на Fransizkup

Скъпи приятели, тази седмица в нашата рубрика „На Фокус“ под светлината на прожекторите попада мениджърът на симпатичния отбор на Fransizkup Кристиян Кайнаров.

 

– Представи се …Как се казваш, от къде си и с какво се занимаваш?
– Казвам се Кристиян Кайнаров, на 32 години от София. По професия съм икономист – завършил съм Международни икономически отношения. В момента работя като Manager customer service, във фирма която се занимава с дистрибуция и логистика и е номер 1 в Европа.
– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с него.
– В интерес на истината се запалих още от много малък, като причина за това до голяма степен беше и участието на националния ни отбор на Световното първенство в САЩ през 1994. Същата година е и първият ми мач – на знаменитата дата 23.09.1994 , когато Левски постигна най-изразителната победа във вечното дерби – 7:1 с 4 гола на Наско Сираков, който по това време ми беше идол.
– Кой е любимия ти отбор на българската сцена… А на Европейската и световна?
– На българска, европейска и световна сцена – за мен има само един отбор – Левски. Иначе симпатизирам на Реал Мадрид, Лацио и Лийдс Юнайтед.


– Твоя идол е? Защо точно той? Какви качества питежава за да те плени играта му?
– Нямам идоли. Симпатизирам най-много на футболисти, които влагат цялата си душа и сърце по време на игра и играят до последен дъх. (от Левски това бяха Гонзо, Топузаков, Иванков… от световните звезди мога да отлича Кристиано Роналдо, Гатузо, Серхио Рамос, Даниеле де Роси). В днешно време такъв тип футболисти са дефицит. Иначе най-добрият футболист, който съм гледал е Роналдиньо.
– Разкажи ни пробвал ли си с на профи сцената някога. Ако да защо се отказа? Кажи няколко думи за българския футбол в момента, твоето впечатление.
– Никога не съм се пробвал, но голяма част от момчетата от отбора са се занимавали, което и личи по техните качества. Относно българския футбол – едва ли ще открием топлата вода ако кажем, че от година на година нещата вървят в низходяща посока. Самият факт, че падаме от Босна и биеме Казахстан в последната минута е достатъчно красноречив. Проблемът е, че всички се развиват, а ние не само буксуваме, а вървим стремглаво надолу.
– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор?Разкажи ни интересна случка свързана с отбора?
– Отборът е създаден през 2014, като играем организирано в Софийските лиги от 2015. На следващата година постигнахме и най-важното и значимо събитие за отбора – спечелването на първата купа – На полуфиналите, в два оспорвани двубоя (на Царско село и Обеля) успяхме да отстраним „Отрепките“ (с повече голове на чужд терен) и на финала победихме „Пичагите“ с 6:3 (ключова роля изиграха звездите на отбора – Кирил Кирилов и Григор Петков).


– Как поддържате духа в отбора преди мач ,след победа и загуба?
– Духът винаги е позитивен. Разбира се най-сладко е когато отбора побеждава. Всички в отбора сме приятели и показателен факт за това е, че 80% от момчетата сме от самото начало или дошли малко след неговото създаване. Общо взето един път дошъл ли си, трудно ти се иска да си тръгнеш. Особено любимо място за разпускане след мач ни беше балона на „Лозенец“, но за жалост разбрахме, че там вече няма да се провеждат срещи от лигата.
– Къде се чувстваш най-добре като позиция на игра в отбора?
– От дясно на защитата.
– Според теб кой е най -полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?
– Абсолютно всички са полезни в състава, като колектива е над всичко и над всеки. В отбора играят момчета с изключителни качества, но аз бих откроил най-много Георги Стоянов, защото въпреки, че е най-голям от всички, за последните 4 години почти няма пропуснат мач и винаги играе с голямо желание и себераздаване. Той изигра и ключова роля в постигането на една от последните важни победи – миналия месец срещу Siven с 8:6, вкарвайки 2 гола с глава и подавайки за още.


– Как попаднахте в SPL? От къде чухте за лигата? Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?
– В SPL попаднахме края на 2016 – началото на 2017. Условията за участие, както и самата организация много ни допада, така че единствено адмирации за организаторите.
– Какво мислите за феърплея като цяло и неговото ниво в лигата? Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?
– Феърплеят е на високо ниво и съдиите, които ръководят срещите са изключителни професионалисти. Бих отличил най много Христо Пейнов. Ако всички съдии са като него нивото на лигата винаги ще върви нагоре!


– Как избрахте името на отбора?
– Това е името на фирмата, в която работихме голяма част от момчетата, по време на създаването на отбора.
– Нашият шеговит въпрос. Среща с жена или мач в SPL.
– Имам хубаво семейство – жена и дете (момче на 8 месеца), така че това дава отговор на въпроса.

Записа Даниел Васев