На Фокус, Кристиян Христов: SPL е страхотна лига

За Кристиян Христов няма непознати неща в Sofia Premier League. Асът и мениджър на Вълците е видял и две и 200 по терените на SPL през годините. Дойде и неговия ред да каже своите впечатления. Ето какво отговори той.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Кристиян Христов от София. В свободното си време обичам да играя футбол и да пътувам (ако имам възможност).

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Честно казано, не помня как или кой ме запали по футбола, но от както се помня обичам да тичам по топката Интересните случки са винаги на терена, много са

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Тренирал съм само в детските формации, до професионално ниво не съм стигал. Спрях да тренирам когато разбрах, че за да играеш по-често трябва да си платиш и чак тогава евентуално да те забележат. Не знам, може би нямам и талант за професионален футбол

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Ливърпул! Фен съм на този отбор от 2005-та, когато сътвориха магията срещу Милан на финала в ШЛ. От тогава ме грабна този отбор и постоянно го следя. От българското първенство нямам отбор фаворит, всички знаем нивото на българският футбол..

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Лигата е страхотна! Поздравявам всички организатори за работата и труда който полагат всичко да е на ниво! Недостатъци няма.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Единствената ни цел е да се сработим достатъчно добре, понеже сме за първа година заедно като нов отбор и се надявам само да надграждаме това което сме до сега.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Най-незабравимият момент? Хм, може би когато със предишният отбор спечелихме малката купа беше наистина хубав момент, защото играхме директен мач с противника и адреналина беше голям.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Причина за името на отбора няма. Просто така решихме с момчетата и така си остана.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Ами не съм у дома. Във фирмата в която съм, не са ни спряли да работим и съм по цял ден на работа, екипиран с маски, ръкавици и всичко нужно за предпазването от този вирус. Хубаво е всички да разберем сериозността на този вирус и да го приемем по-сериозно, като ограничим излизанията си до минимум, освен когато наистина е наложително да излезе човек.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да се забавляват докато играят любимата ни игра и да има повече феърплей, това е просто игра!