На Фокус, Кристиян Димитров: Шампионска Лига е във вторник и сряда, а не в SPL

Класа, така може да бъде определен Кристиян Димитров от Белите София. Тим, който определено остави своя отпечатък в Sofia Premier League през годините. Последните месеци може и да не са от най-добрите за играча и отборът му, но едно е ясно – Белите София са в състояние да победят всеки, а Кристиян Димитров е способен да вкара от всяка една точка на терена. Ето и неговото мнение в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Кристиян Димитров, на 25 години от град София. Към момента работя в официалното дилърство на БМВ „М Кар София“. В свободното си време обичам да спортувам, карам ски, ходя на фитнес и разбира се няма как и да не споменем цар Футбол. Също обичам и електронните спортове и отделям доста време и на тях.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Като цяло не съм спирал да играя футбол още от най-ранна детска възраст, както са и повечето момчета на 90-те години. Интересни случки, спечелени турнири и красиви голове много. Но най-интересните ми футболни спомени винаги са свързани с ученическите ми години.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Играл съм на юношеско ниво в Славия и Левски. Като цяло започнах да тренирам на 12 годишна възраст, на 13 вече спрях за година, после пак започнах. Голяма въртележка, но като цяло бях много малък и нямах много сили, за да мога да пробия, тъй че това смятам като основна причина за това да не се реализирам чисто футболно. Нещо доста странно, което ми хрумна преди около година беше, че отново ми се играе на голям терен и започнах да играя в един отбор в окръжните групи, малко да се върна към старите времена и честно казано ми хареса.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият ми отбор е Реал Мадрид още от най-ранна детска възраст, както и Левски, но така се завъртяха нещата, че един от най-близките ми приятели се наложи в отбора на Славия, взе капитанската лента и започна да играе всеки мач и ако трябва да съм напълно честен искам да печели всеки мач и следя доста отблизо нещата в Славия, а пък Левски остана на заден план с дълги години на разочарования и стотици посетени мачове.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Харесвам организацията, конкуренцията и всичко около тунира. Като качество смятам, че прескочихте и това, което самите вие сте очаквали. Има много качествени футболисти и футболни хора, за което ви поздравявам, поздравявам и тях!

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите са ни да играем все по-добре с всеки следващ мач и да се наслаждаваме на играта. Също няма да е лошо да започнем да се събираме, но така или иначе това никога не се случва, тъй че по скоро горните две неща са основни за нас.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Успешен момент по-скоро бих посочил, а именно когато спечелихме SPL 2(мисля че беше СПЛ 2) без да загубим нито един мач и мисля, че имахме само един равен към края на сезона, а може би и да не сме имали и равен, но това ще кажете вие, вече съм забравил.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Причината е, че няколко от момчетата седящи в основата на отбора са минали през школата на Славия.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Заниманията колкото искате. Отделям доста време на електронни игри и по малко от всичко останало, спорт разходки и т.н. (смее се)

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да са възможно най-дълго време в турнира, което означава, че са здрави. Да се наслаждават на играта и да не забравят, че Шампионска Лига е във вторник и сряда, а не в SPL.