„На Фокус“, Калоян Иванов: Нивото на феърплей е страхотно

Легендата Мартин Петров е моят идол, заяви капитанът на Q-check

Тази седмица в нашата рубрика „На Фокус“ ще ви срещнем с един от най-любопитните играчи в SPL2. Става въпрос за мотора на Q-check, момчето, което има сили винаги да извади отбора си от трудна ситуация – Калоян Иванов

– Представи се …Как се казваш от къде си?

– Казвам се Калоян Иванов от гр. Пловдив. Работя и се развивам в София професионално, като се занимавам с програмиране.

– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с него.

– По футбола се запалих от своя баща. Той е бил бивш младежки национал и общо взето цялото ми семейство сме спортисти. Но най-вече с моя брат, защото той е играч с ляв крак, а аз с десен и много добре се разбираме. Те са много интересните случки, като най интересната бе свързана с първият ми полуфинал в Пловдив, на вече несъществуващият турнир на ВМРО, след като падахме 0:4 направихме пълен обрат до 5:4.

– Кой е любимия ти отбор на родната сцената. А на Европейската и световна?

– За мен любимият отбор в България е ЦСКА. За жалост в момента имат проблеми и се надявам скоро време да ги оправят. А на европейската сцена е Челси от Англия и то благодарение на легендата Франк Лампард и по точно заради една тупалка от 30-40 метра, която влезна много красиво.

– Твоя идол е? Защо точно той? Какви качества притежава за да те плени играта му?

– Моят идол е Мартин Петров. Той беше ляво крило, имаше страхотен удар от далеч или в наказателно. Нямаше равен, а тогава аз започвах да играя като дясно крило и много исках да приличам на него, но само по игра разбира се.

– Разкажи ни пробвал ли си с на профи сцената някога. Ако да защо се отказа? Кажи няколко думи за българския футбол в момента, твоето впечатление.

– Започнах да тренирам в ЦСКА заедно с моя брат, като се отказахме, защото определени съотборници ни завиждаха и ни контузиха умишлено. А за българският футбол какво да кажа: единственият отбор, който прави нещо това е Лудогорец и топ отборите ни, които имат пари трябва най-малкото да ги копират, ако ли не да направят по-добре от тях всичко, защото Лудогорец след време ще имат много български таланти, докато все още повечето си гледат собственият интерес, но за жалост това не е само във футбола, но и в България като цяло.

– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор? Разкажи ни интересна случка свързана с отбора?

– Отборът е изцяло приятелски. Играем всяка сряда заедно и нашият мениджър ни организира, а аз като капитан се опитвам да ръководя и да правя най-доброто за отбора.

– Как поддържате духа в отбора преди мач, след победа и загуба?

– Духът след победа или загуба го поддържаме по следният начин. Ние сме големи хора всички са над 23 години и вече добре реализирани в живота и не мислим как да вкараме повече гола, а как да сме отбор. Не мислим за индивидуални статистики, а как да ставаме по-добри като осъзнаваме грешките си, а това е най-важното за един отбор според мен.

– Къде се чувстваш най-добре като позиция на игра в отбора?

– Аз се чувствам много добре зад нападателя, защото имам поглед върху играта и мога да задържа топката и да изведа мой съотборник, за да вкара или аз да направя дрибъл и да я вкарам, но важно е отборът да печели.

– Според теб кой е най-полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?

– Както казах в по-горните отговори ние сме отбор и гледаме да се развиваме като такъв. Но това е до пречупване на съзнанието, но вече се справяме все по-добре и класирането ни го доказва.

– Как попаднахте в SPL? От къде чухте за лигата?

– Нашият мениджър Николай ни ангажира и се събрахме и е страхотна лига, спокойна и не е груба, както в някой други, а важното е да се забавляваме.

– Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?

– Начинът на организация винаги е на ниво и избора на игрище е много правилно. Всичко е страхотно за мен.

– Какво мислите за феърплея като цяло и неговото ниво в лигата?

– Нивото на феърплей е страхотно, има единоборства, случват се грубости, но накрая си стискаме ръцете.

– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?

– Да, аз имам респект от рефера и се справят страхотно, но и те са хора и бъркат както е в професионалният футбол.

– Как избрахте името на отбора?

– Нашият съотборник Ивайло Георгиев се сети и на нас ни хареса, защото е забавно и различно.

– Нашият шеговит въпрос. Среща с жена или мач в SPL. Пожелай нещо на феновете.

– Труден въпрос, но бих избрал да прекарам време с приятелката си. А за феновете нека да се записват все повече и повече отбори и се радвайте на тази невероятна игра. Пожелавам и на вас SPL лигата да се разраства и да ставате все по-добри.

Записа Даниел Васев