На Фокус, Ивайло Димитров: Няма да забравя футболните съперничества в квартал “Лагера“

Олимп не изживява най-добрите си дни в момента. Тимът е на незавидно място в класирането на SPL1, позиция, която се отговаря на амбициите на тима. В тима обаче са нахъсани след края на пандемията да спасят сезона си. Един от тях е Ивайло Димитров. Той е част от SPL още от самото начело, като преди това се подвизаваше в тима на Волтрон 2016. Ето и повече за сърцатия халф.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте. Казвам се Ивайло Димитров. На 28 години съм, от София. Занимавам се със спортна журналистика, бидейки част от първия спортен сайт на България – topsport.bg. Когато не съм отдаден на любимата жена или приятелите си, обичам да спортувам активно. Най-вече да играя футбол в SPL.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– От съвсем малък съм запален фен на футбола. Общо взето това предначерта и всички последващи събития в живота ми. Първите ми спомени са свързани с няколко паметни мача по телевизията. След това емоцията се прехвърли на живо на трибуните, за което голям принос има моят баща. Незабравими са и моментите на големи футболни съперничества в квартала ми – „Лагера“.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Тренирал съм в школите на Славия и Ботев 57. Нещата не се получиха, защото нямах необходимия потенциал, упоритост и подкрепа от родителите. В крайна сметка, чрез професията си, някак пак съм до любимата игра.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Единствено и само подкрепям Левски (София).

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Sofia Premier League е страхотна лига, където реално може да играеш на далеч по-високо ниво от средното. Организацията е отлична, мачовете са напечени и всяка победа е доста сладка. Предимствата на SPL са свързани със статистиката, заснемането на срещите и всички тези наглед дребни нещица, които ни карат да се чувстваме истински футболисти, макар и за малко (смее се).

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Част съм от Олимп, който се подвизава в SPL1. За нас този сезон е тотално провален, защото освен слабо наше представяне, нямахме и късмет в отделни срещи. А в толкова равностойна лига, той е основен компонент.

– Кой е най-незабравимият момент в Sofia Premier League?

– Всяка победа, която постигам заедно с моите приятели от Олимп е ценна. Напоследък ни се случва доста рядко, но такъв е живота (смее се)

– Каква причината отборът да носи това име?

– Нека вашите читатели видят отборната снимка на Олимп. Ще забележат момчета с изключителна, даже митологична физика и качества. Божествени сме и на терена. Името ни подхожда напълно.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– За радост, работя от вкъщи. Това запълва сериозно времето ми. Също така се опитвам да тренирам, а и натискам здраво на FIFA 20.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Да бъдат живи и здрави. Дано съвсем скоро се видим по футболните терени, за да правим това, което обичаме.