На Фокус, Христо Павлов: Само титлата ще е успех за ГДБОП

В професионалния футбол доста рядко някой играч те кара да „ах“-неш заради негово отиграване. Още по-малко са тези в минифутбола. Но има един вратар, който много често кара съотборниците си и феновете си да „ах“-кат след като извадил и невъзможното. Потърсихме стражът на ГДБОП Христо Павлов, за да ни разкаже повече за себе си.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Христо Павлов, роден съм в гр. София и съм на 23 години. Работя като управител в заведение. В свободното си време играя футбол или ходя на разходка с приятелката си.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Във втори клас моят баща ме записа на футбол. Исках да играя централен нападател. Но на една от тренировките имахме само един вратар и трябваше някой да застане на другата врата. Изявих желание и се представих доста добре. След тренировката, треньорът отиде при баща ми и му каза да отиде да ми купи вратарски ръкавици, защото от утре съм вратар на отбора. И така, до днес си седя под рамката.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Играех в Трета лига, както и по окръжните. Всеки е искал да стане футболист, но с напредването на възрастта си, разбираш че нещата не са толкова розови.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– В България има един отбор – ЦСКА! На международно равнище харесвам Барселона и Тотнъм.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам отлично. Нивото и организацията спрямо другите лиги и доста напред. Може би има един недостатък, че не се води достатъчно точна статистика за мачовете.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целта е ясна. Само титлата за нас ще е успех.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Безспорно финалът за Купата преди 2 години, когато бях несправедливо изгонен (вижда се на видеото). В крайна сметка справедливостта възтържествува и спечелихме Купата.

– Каква причината отборът да носи това име?

–  Защото с момчетата от нашия отбор не харесваме патрулиращите полицаи и така им показваме, че сме по-големи от тях. (смее се)

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Извънредната ситуация е много неприятен момент. Въпреки всички ограничения, най-важното е всички да сме живи и здрави. Запълвам времето си с филми или разходка на кучето на моята приятелка.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички много успехи в лигата, малко контузии и по-малко развалящи мачовете моменти.