На Фокус, Георги Христов: В нашия отбор няма играч, който да не е фен на Реал Мадрид

Един от претендентина за титлата още в дебютния си сезон в SPL – Реал Мадрид определено показва доминантни игри. Със сигурност тимът ще води люта битка за короната до последно. Потърсихме мнението на мениджъра на отбора Георги Христов за случващото се в тима.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Привет! Казвам се Георги Христов и съм Председател на Официален Фен Клуб Реал Мадрид – България, както и основател на отборът „Реал Мадрид – България“. В свободното си време се занимавам главно с неща, свързани с Фен клубът и ангажиментите около него. Намирам и време за гледане на футбол и други любими спортове. Никога не отказвам и вълнуващи  срещи с приятели.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Моето „запалване“ по футбола ще да е било някъде в началото на 80-те, когато от вестниците и от телевизора (даваха се само финали на европейски турнири, както и „Европейско“ и „Световно“) виждахме някоя актуална звезда като Зико, Сократес, Марадона, Платини… Всички излизайки от блока, за да ритаме, крещяхме силно и си „заплювахме“ кой футболист ще сме на игрището. От Европейското първенство 1984г. Се „влюбих“ в отбора на Испания, където бяха играчите на Реал Мадрид – Бутрагеньо, Мичел, Мартин Васкес и Сантиляна, та пламна и огромната ми любов към „кралете“ та до днес.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Някога май към 5-ти клас, тръгнах на тренировки в ЦСКА, но треньорът ме слагаше само на вратата (бях високичък) и не след дълго се отказах и продължих да си ритам в училището и на поляната зад блока.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият ми отбор в България е ЦСКА, но вече повече от десетина години, нямам никаква емоция и енергия в тази посока, виждайки нивото на българският футбол и всичките схеми и „игри“ в него. Извън територията на страната ни, отборите на сърцето до живот ще са ми Реал Мадрид и „La Furia Roja“.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В „SPL“ определено се чувствам добре, независимо, че съм дебютант и на непознато място. Предимствата са най-вече в добрата организираност на целият ви екип. Видно е, че всеки си знае работата и си действа по задачите, свързани с организирането на даден мач, без да се губи ненужно време за странични неща. Огромно предимство е и играта на закрито, което определено се нрави на всички участници. Недостатъци трудно мога да посоча, като мога да посоча единствено къде да се обърне внимание за оптимизация – програмата на мачовете. Ако може малко повече да се „раздвижат“ часовете на мачовете и различни отбори да играят в „удобни“ часове.
Като недостатък ще отбележа заниженото ниво на някои „съдии“, което контрастира на доброто представяне на други такива, но като цяло, това е комплексен проблем във всеки един организиран аматьорски турнир или лига в страната ни.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Не е тайна, че имаме добър и конкурентен отбор, който е граден с години, но тук сме „новобранци“ и се съобразяваме със ситуацията и „претендентите“ за призовите места. Търсим интегриране в Лигата и добро представяне като за първи сезон.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– За малкото ми време в Лигата, нямам кой знае колко много спомени, та и чак „незабравими“, но със сигурност дълго ще помня, жеста който направихте за Благотворителната ни кауза с набирането на средства с кутията, когато десетки момчета се включиха и дариха суми в подкрепа на Иван Тодоров. Респект!

– Каква причината отборът да носи това име?

– Причината отборът да е с това име е ясна, но ще отбележа, че в този тим, никога в годините назад (вече почти 8), не е имало някой играч, който да не е фен на Реал Мадрид. Всъщност, всеки един, който защищава тази емблема на гърдите си за отборът ни е и член на Официален Фен Клуб Реал Мадрид – България.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Аз съм огромен любител на киното и музиката и намирам доста свободно време за филми и сериали, както и слушане на любими групи и изпълнители. Удобен момент сега е и това, че с малкият ми син, може да изгледаме някой и друг паметен мач от миналото, както и незабравими моменти на големи футболни легенди и футболни срещи.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– На всички свързани с Лигата, ще пожелая най-вече да са здрави, да живеят един достоен живот, изпълнен с много незабравими (футболни) мигове и сбъднати мечти! Бъдете горди и доволни, защото сте част от нещо истинско и значимо, което събира на едно място толкова много хора с общ интерес и им давате нужните емоции!
Страхотна работа младежи!