На Фокус, Филип Аврамов: Тиери Анри ми помогна да се запаля по футбола

Филип Аврамов играе в SPL още от първия сезон. Той постигна много успехи с отбора на Красно село, но от тази година е част от Bombeta, но желанието му е за още по-големи успехи. Тимът е един от фаворитите за спечелване на SPL, а за Купата също направи достойно представяне. Ето какво смята Фицата, както е известен по терените на SPL.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравей, казвам се Филип и преди броени дни навърших 22 години. Роден съм и живея в град София, а свободното си време посвещавам на излизанията с приятели и на футбола, разбира се.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Сам се запалих по футбола с помощта на Тиери Анри, разбира се, а преди това се занимавах с тенис на корт. Интересни истории има много, но това което сега ми идва на ум е, че винаги съм искал да играя вътрешен халф, а всеки мой треньор ме преквалифицираше като десен бек и по този начин заиграх на тази позиция.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– На професионално ниво не съм се пробвал, но аз никога не съм имал и намеренията. Тренирал съм в юношеските школи на Славия, Левски-Раковски, ФК София – по настоящем Царско село и още няколко не толкова известни отборчета, но винаги е било само и единствено заради удоволствието от играта.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимият ми български отбор е Левски. Още от ранна детска възраст дядо ми ме запали по “синята лавина”. Бях редовно по стадионите, но впоследствие желанието ми да гледам български футбол намаля драстично и сега ги гледам само по телевизията. В международен план, всеки, който ме познава знае, че съм огромен фен на най-големия отбор в Лондон, а именно Арсенал!

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам страхотно. Предимствата са много – на първо място организацията е много силна. Харесва ми това, че има снимки и видеа от мачовете и че се водят индивидуални и отборни статистики. Мисля, че лигата няма недостатъци.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите на нашия отбор са само и единствено първо място. Всяко друго развитие на нещата ще се счита за провал!

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Имам наистина много незабравими спомени и положителни емоции в Sofia Premier League, но може би най-запомнящият се момент, е победата за купата срещу ГДБОП. Всички знаем колко добър и подготвен са те, но ние излязохме срещу тях напълно мотивирани и съумяхме да започнем турнира с ценни 3 точки.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Истината е, че нямам абсолютно никаква представа. В отбора съм от този сезон, но това не ни попречи да се сплотим изключително бързо.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Извънредната ситуация е труден момент, но поглеждам от положителната страна на нещата. Имам повече време за себе си и за семейството си. Предимно си запълвам времето със сериали, онлайн покер и разговори с приятели. Също така излизам, за да разхождам кучето.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– На всички в лигата пожелавам само и единствено положителни емоции, оспорвани битки на зеления килим и най-важното – без контузии!