На Фокус, Емил Митов – Армееца: Искам да сме в Топ 3

Това в небето птица ли е? Дали не е самолет? Не, това е Емил Митов – Армееца, който продължава да лети и да постига своите мечти на футболния терен. Стоманата в отбора на Сбогом Гринго всъщност е доста емоционален играч и винаги изживява всяка победа или загуба. Именно за това потърсихме един от най-важните стълбове в тима на „амигосите“, които до момента правят най-силния си сезон в Sofia Premier League.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте. Казвам се Емил Митов на 27 години от София и в свободното си време играя или гледам футбол.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Футболът е част от моя живот още от много ранна детска възраст, може би от 3-4 годишен съм с топка в крака.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Разбира се, че съм искал да се занимавам професионално и да си изкарвам хляба с футбол, но за съжаление не се получиха нещата и мисля, че всички се досещат каква е главната причина.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– За мен има само един отбор и това е ЦСКА, разбира се симпатизирам и на чуждестранни отбори като на преден план това е Ливърпул.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В лигата се чувствам прекрасно, разтоварвам от натовареното ежедневие, виждам се с приятели и най-вече играя любимия си спорт.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Лично моя цел е да сме в топ 3. Разбира се, че искаме да вземем и титлата, но все пак това зависи единствено и изцяло от нас, а дали ще се получи само времето ще покаже.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Най-запомнящие се момент е когато играех за ,,пиратите‘‘, където отбелязах едни много важни 2 гола, които не достигнаха за да се поздравим с 3 точки и взехме само 1 точка.Но духа и колектива, който показахме всички именно в този мач ще остане завинаги в моето съзнание. Доколкото не ме лъже паметта мача беше срещу Джентълмените.

– Каква е причината отборът да носи това име?

– За съжаление аз немога да отговоря на този въпрос.По скоро трябва да го зададете към нашия мениджър Христо Милев – ЗВЯРА или почетния ни президент Г-н Пенев.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да са живи и здрави и дано възможно най-скоро се видим по терените на SPL.