На Фокус, Димитър Манов: Като малки се пързаляхме по д*пе на снега за шпагати

ФК Торпедо определено бележи прогрес в последните месеци. Това се дължи и на факта, че тимът намери постоянен и добър вратар – Димитър Манов. Сигурността, която той излъчва определено дава самочувствие и на съотборниците му. Ето и неговото мнение в нашата рубрика „На Фокус“.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте на Всички! Казвам се Димитър Манов, работя в Общинско предприятие, на 38 години, роден съм в София, но не и кореняк софиянец. На младини тренирах плуване. Сега в малкото свободно време се старая да се движа колкото се може повече . Едно от заниманията е да скача на въже. Другото естествено е участието ми в мини футбол. Тук е времето и мястото да Благодаря на момчетата от ФК Торпедо за поканата и гласуването на доверие.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– По минифутбол се запалих мисля около преди 3 години. С колеги бяхме поканени на турнир, беше забавно. На същия си спомням, че играех защитник, но за в бъдеще се ориентирах към вратата. Хареса ми постът вратар и продължих да играя като такъв. След време си намерих отбор в който да  играя като титуляр.  Успоредно с това играех и се развивах  с колегите ми. Интересната случка е по време на ученическите ми години – играехме през зимата (дължа да подчертая през зимата) на терен зад блока, няма да забравя, защото имаше сняг и когато го отъпкахме хубаво с останалите участници ставаха много добри шпагати. Помня, че с метри се пързаляхме по д*пе. За щастие нямаше контузени.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Не, не съм пробвал.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Ливърпул и ЦСКА. И двата клуба се славят с невероятната подкрепа на своите фенове. Химнът на Ливърпул символизира никога да не се предаваш, и да следваш целите и мечтите си, въпреки пречките, които се изправят пред теб. Човек трябва да се стреми и в живота да е така.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL се чувствам хмх, хмх! Бих казал добре. За краткото време, в което играя в лигата се запознах с нови хора, с които малко или много поддържам контакт. Предимствата са, че организаторите са създали лигата за да можем ние участниците да се научим на самоконтрол, въздържание, респект, уважение, достойнство. За недостатъците не мога да коментирам! Причината е, че малко време играя в SPL, но ако установя пропуски задължително ще ви уведомя!

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Целите в отбора ни са вече недостижими, но запазването на позицията ще е удовлетворяващо!

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Мачът с Туристите за Купата на ⅛ финал и не за друго, а защото същият беше уникален – както напрегнат, така и оспорван.

– Каква е причината отборът да носи това име?

– Конкретно по този въпрос не съм разговарял с момчетата! Името говори само по себе си. ФК Торпедо : Нападението е острието, огъня е защитата.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Извънредното положение в България не бива да се омаловажава. Заниманията са различни, както интелектуални така и спортни. Липсата на игра, на минифутбол се усеща от цялото семейство. Има винаги футболна топка, която се търкаля по пода.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Ще пожелая на първо място да са живи и здрави. Нека да се срещнем с всички участници и организатори в лигата след кризата. На участниците, да показват талантите си, на организаторите все така да са креативни! Благодаря за въпросите към мен, от страна на организаторите!