„На Фокус“, Даката: Шегите вдигат морала на Тегавите

Първият ми мач бе Марек – Волфсбург, разкрива Йордан Каерски

Уважаеми фенове на SPL. Тази седмица ще ви запознаем с един играч, който е верен на SPL от самото създаване на лигата, един играч, който дава всичко, за да практикува любимата си игра и винаги влага своето сърце и душа. Става въпрос за един от лидерите на Тегавите – Йордан Каерски. Ето какво отговори той на нашите въпроси:

– Представи се с няколко думи? С какво се занимаваш когато не си на зеления килим?
– Здравейте казвам се Йордан Каерски. Работя в един столичен ресторант.
– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с любимия спорт?
– Запалих се още от малък по футбола, имах желанието винаги да печеля. Никога няма да забравя как като дете отидох на първият си мач Марек – Волфсбург и спомена ми за Марто Петров през целият мач беше освиркван, а когато излезе получи аплодисменти.
– Кой е любимият ти отбор на българската сцена. А на европейската и световна и защо точно този или тези клубове си избрал?
– В България любимият ми отбор е ЦСКА а и няма как иначе, това е най-великият отбор в страната ни, че дори и на Балканите. Другата ми страст е Ливърпул (най-великият отбор в света). ЦСКА се запалих още като много малък, баща ми е левскар и ми купуваше техни тениски, но аз не ги носех обичах да му опонирам, може би затова избрах ЦСКА. По Ливърпул се запалих от финала на Купата на УЕФА срещу Алавес, непримиримият дух на отбора и феновете нещо невероятно. Във футбола има един термин – публиката е дванадесетият играч и за Ливърпул и ЦСКА това важи в пълна сила.
– Твоя идол е? Защо точно той? Какви качества притежава, за да те плени?
– Стивън Джерард, той притежава невероятен талант, непримирим дух за победа и е страхотен мотиватор е. Може би и Майкъл Оуен, но той сам избра да не бъде част от фолклора на „мърсисайдци“.
– Разкажи ни пробвал ли си с на професионалната сцена някога. Ако да, защо се отказа? Кажи и няколко думи за българския футбол в момента, твоето впечатление.
– Пробвал съм да, но не ми се получи къде качества, къде връзки не ми достигнаха за нещо повече. За българския футбол нямам какво да кажа.
– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор? Разкажи ни интересна случка свързана с него?
– Ами всичко стана случайно, събрахме се, за да играем в свободното си време, а вече 3 или 4 години ритаме всяка седмица, че и по-често, когато имаме възможност. С нас интересни неща се случват постоянно толкова са много, че само за една е трудно да кажеш.
– Как поддържате духа в отбора преди мач, след победа и загуба?
– Преди мач винаги е забавно, шегуваме се смеем се след мач. Но зависи, ако е загуба по- добре да няма хора около нас, а след победа просто чакаме следващия съперник
– Какви са амбициите на отбора този сезон?
– Амбициите винаги са шампионски, тази година само това ни интересува да сме първи, всичко друго ще бъде разочарование.
– Според теб кой е най-полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?
– Определено колективът е на първо място в отбора!
– Как попаднахте в SPL? От къде чухте за лигата?
– В SPL сме от създаването на лигата един от организаторите ни покани.
– Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?
– Да, определено формата на лигата е много добре измислен.
– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?
– За съдийството не ми се коментира, нямам наблюдения по темата.
– Кой е най-незабравимият момент в SPL?
Труден въпрос много са може би този, в който ставаме шампиони в настоящия сезон.

Записа Димитър Пенев