На Фокус, Боби Валенцов: Феникс иска да изгрее от пепелта

Един от претендентите за титлата в SPL2 определено е Феникс. Тимът води люта битка с лидера El Paso и дишащия им във врата тим на АФК Бастун. Един от лидерите на тима Боби Валенцов е много нахъсан за титла. Именно за това го потърсихме за няколко думи.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Борис Валенцов и съм на 23 години от София. Обичам да спортувам и когато не съм на терена, съм в залата (фитнеса), където хем поддържам форма, хем разпускам от напрегнатото ежедневие

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Честно казано, не съм сигурен дали точен момент ме запали по играта. Тренирах плуване като дете, но нещо липсваше. Преориентирането ми към футбола дойде естествено и дори скучните предсезонни подготовки ми доставяха удоволствие.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Тренирах до мъжка възраст като играех и за мъжкия състав на тогавашния ФК София 2010, впоследствие купен и преименуван на Царско Село. След влизането ни от А окръжна във В група имах финансови проблеми, които не ми позволиха да продължа с футбола и да отида на проби в някой клуб.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Пристрастията ми към отборите са ориентирани около любимия ми червен цвят. В българското първенство симпатизирам на ЦСКА, а извън него – на Манчестър Юнайтед. Никога няма да забравя първия сезон, в който гледах Ман.Ю. През 2006 година просто съставът им беше изключително стойностен. Силните им флангови атаки с убийствената им успеваемост пред вратата на противниците си, ме накараха да се влюбя в клуба.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Първенството е силно, дори и при така наречените “долни” лиги. Приятно е това, че има достатъчно конкуренция и възможност за развитие на всеки отбор. Всеки се бори за по-добри резултати и евентуално шампионска титла. Това различава обикновеното ритане в квартала с мачовете тук.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Ние като феникси искаме да изгреем от пепелта. Започвайки от нулата и показвайки нашите умения и колективна игра. За мен и моят отбор Феникс цел номер едно ни е качване в горната лига. И разбира се титлата. Като нов отбор се опитваме да израстваме с всеки мач и да не повтаряме стари грешки

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– За най-незабравими моменти ще кажа два. Единият е от миналата година. С предишния ми отбор Ugo Delivery. Взехме много измъчена победа с 6:5, в която успях да вкарам цели 6 гола. Другият е от последният ми мач с настоящия отбор. В него мисля че вкарах най-красивият си гол до момента, изненадвайки дори и себе си.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Извънредната ситуация е много неприятен момент за всички нас. Най-важното е всички да сме живи и здрави .Аз работя дори и сега, обаче в свободното си време запълвам или със филм или с някоя книга.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– На всички момчета и момичета бих пожелал много незабравими моменти и да не ги спохождат контузии. Понеже всички обичаме футбола и предпочитаме да го практикуваме а не само да наблюдаваме.