„На Фокус“, Боби Фусков: Колелото се върти, дано се върнем на победния път

Феърплеят в SPL е на добро ниво, смята асът на АФК Бай Тошо

Скъпи приятели и фенове на футбола, днес ще ви представим един човек, който е в редиците на Sofia Premier League от нейното създаване. Днес той защитава цветовете на тима от SPL АФК Бай Тошо. За нас е чест да ви представим нападателя на тима Борислав Фусков.
 
– Представи се с няколко думи?
– Здравейте, казвам се Борислав Фусков, на 32 год., живея в София.
– Как се запали по футбола. Разкажи някоя интересна случка?
– Като всеки на моята възраст се запалих по футбола след незабравимото за цяла България световно в САЩ 94 и разбира се покрай единствения клуб в нашата страна Левски. Някой от незабравимите победи на Левски над ЦСКА със 7:1 и още много други подобни мачове, които разпалваха доста емоции в мен.
– Разкажи ни за страстта ти към Левски? Какво е Левски за теб?
– Левски е нещо много специално за мен, може би почти целия ми съзнателен живот е минал в подкрепа на този клуб. Първият отбор от България играл в групите на Шампионска лига, тогава довел на родна земя шампионите на Англия, Германия и Испания резултатите всики ги знаем, но емоцията още я помня, уникални моменти.
– Имаш ли идол във футбола някой, на които подражаваш?
– Точно идол може би нямам, има много играчи, които харесвам. Сираков, Гонзо (оставяше си сърцето на терена) Марто Петров, Бербатов, Стилиян Петров, а от чужбина са много, Роналдо Феномена, Ривалдо, Роналдиньо, Анри, Гигс, Шави, Иниеста, Бекъм, Зидан и още много други.
– Ти някога тренирал ли си и пробвал ли си се на профи сцената и ако да защо не се получи?
– Да тренирал съм няколко години в Рилски Спортист (Самоков), до профи сцената не стигнах, поради ред причини, които демотивират, но това са минали неща, сега гледам на футбола като забавление .
– Разкажи ни за Бай Тошо ти как попадна там?
– Там попаднах след покана на Дани Васев, с няколко човека от бившият ни отбор, който вече го няма Граждани и така вече втора година браним честа на АФК Бай Тошо.
– Миналата година тимът газеше противниците си, тази година се наблюдават доста слаби игри, какво се случи според теб?
– Мое мнение, с което не искам да обидя някой, но тимовете бях доста по-слаби, несработени, тази година отборите са доста по-добри и може би за това, понякога и нещо вътре в отбора куца и за това отбора не върви, но както се казва, колелото се върти и се надявам пак да се върнем на победния път.
– Този сезон каква ще е целта ?Малка купа или ще се опитате да играете в горната шестица.До къде ще стигнат силите на тима според теб?
– Целта е първата 6-ца, разбира се, показахме че срещу отборите в челото на класирането малко не ни достигаше за да вземем нещо, излизаме мач за мач и може да объркаме някоя сметка.
– Съставът бе доста обновен, според теб новите момчета вписват ли се в духа на Бай Тошо?
– За всяко нещо трябва време, сега имаме два мача с по-леки противници, в които ще се напаснем един с друг и нещата ще се случат така като искаме, а и все пак играем за удоволствие и забавление и нищо няма да се случи от някоя загуба, нещата ще станат с течение на времето.
– Кажи няколко думи за SPL, ти играеш 3 години в лигата имали още какво да се надгражда от организационна гледна точка?
– Един прекрасен екип от млади и амбициозни хора. Винаги трябва да се надгражда, но без да се бърза, лично мое мнение, че единственото, което трябва да се промени е съдиите да ни респектират малко повече, да са една идея по-строги с нас, иначе всичко друго е от много високо ниво, за което ви поздравявам.
– Няколко думи за феърплея, съществува ли и на какво ниво е в SPL според теб?
– Има го разбира се, на добро ниво е, футболът е контактен спорт и никой не трябва да се сърди, ако е подритнат, блъснат, дръпнат, а който не иска да бъде ритан има спортове като шах, табла и много други безконтактни към, който може да се ориентира.
– Няколко думи за съдийството как се справят те с мачовете според теб?
– И те са хора като нас не могат да видят всичко, не трябва да им се сърдим и нападаме за един тъч, фаул и те са хора и грешат, както казах вече трябва да си имаме взаимно уважение.
– Пожелай нещо на феновете на лигата като за финал.
– Най-вече да сме живи и здрави, да се забавляваме на зеления терен, да се пазим от травми и да сме приятели помежду си.

Записа Даниел Васев