„На Фокус“, Асен Михайлов: Тази година ще разбием проклятието

Всички в отбора се борим като тигри, заяви халфът

Отборът на Тигрите стартира много добре участието си в Суперлигата. Тимът постигна два успеха в първите си срещи от надпреварата. Основен виновник за това стана безкомпромисният халф и истински магьосник с топка в крака Асен Михайлов. Именно той гостува тази седмица в нашата рубрика „На Фокус“.

– Представи сe. Как се казваш, от къде си?
– Казвам се Асен Михайлов и съм от град София
– С какво се занимаваш, когато не си на зеления килим?
– Когато не съм на терена работя като медицински представител за голяма фармацевтична компания. След работа, ако разбира се имам време и нямаме мач с момчетата, обичам да ходя на зала или да излезна някъде с приятна компания.
– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с него.
– Не знам как съм се запалил по футбола, защото цял живот се помня с топка. Най-вероятно съм се запалил още в неосъзната възраст. Интересни случки колкото искате. Кварталната клетка, където се събираха всички играчи и отбори, когато бяхме малки е пълна с интересни спомени и случки от мачовете, които играехме тогава. Законът беше, че победителят винаги остава да играе и затова всички даваха 100% от себе си. На никой не му се стои встрани, за да гледа останалите.
– Кой е любимия ти отбор на Бг сцената. А на Европейската и световна?
– Левскар съм от малък, но в последно време не отдавам особено внимание на българския футбол. Моят любим отбор винаги е бил, и ще бъде Барселона.


– Твоя идол е? Защо точно той? Какви качества притежава за да те плени играта му?
– Не вярвах, че ще дойде друг играч след Роналдиньо, който да ме вдъхнови така, както Рони правеше в силните си години в Барселона и Бразилия. Но ето, че вече Месията е мой идол във футбола. Каквото и да кажа за него ще е малко, но едно основно негово качество наред с всички останали много ми харесва и се старая да го упражнявам и аз – никога да не се отказва и предава, дори когато умишлено го фаулират.
– Разкажи ни пробвал ли си с на профи сцената някога. Ако да защо се отказа? Кажи няколко думи за Бг футбола в момента, твоето впечатление.
– Никога не съм играл професионално. Просто живота ме дръпна в друга посока. За БГ футбола нямам никакъв коментар. За съжаление, бг футбол за мен няма.
– Как се събрахте с момчетата от твоя отбор? Разкажи ни интересна случка свързана с отбора?
– Главният виновен за този състав на отбора е нашият вратар и капитан на отбора – Мариян Андреев. За мен интересното в отбора е, че имаме супер много втори места и много малко първи. Все едно има някакво проклятие върху отбора, което трябва да разбием.


– Как поддържате духа в отбора преди мач, след победа и загуба?
– Отборният дух винаги е на високо ниво, защото всички в отбора обичат играта и това е достатъчно да излезем надъхани за победа. След загуба е малко тежко първите 1-2 дни, особено за капитана на отбора, защото той е малко по-емоционален от останалите, но бързо му минава, тъй като идва време да се мисли за следващия мач.
– Какви са амбициите на отбора този сезон?
– Естествено, че амбицийте ще са да спечелим първото място. Дори и да не го направим, аз лично ще бъда щастлив ако играем правилно играта и се раздадем максимално на терена.
– Според теб кой е най-полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?
– Винаги сме залагали на колективната движеща сила. Аз лично много залагам на нашият вратар. Става все по-добър и аз винаги съм казвал, че добрият вратар е половин отбор.
– Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?
– За сега нямам никакви забележки по отношение на организацията. Всичко е на ниво.
– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?
– Рано е да давам мнение по отношение на съдийството. Изиграли сме едва два мача. Много спорен червен картон във втория мач получи наш играч, но важното е, че успяхме да стигнем до победата и с човек по-малко.


– Как избрахте името на отбора?
– Името на отбора олицетворява играчите в него. Всички в него се борят за победата като тигри.
– Пожелай нещо на феновете!
– Да се забавляват и никога да не предават любимия си отбор.

Записа Даниел Васев