На Фокус, Антоан Гьорев: Страстта на играчите в SPL е зареждаща

Тигрите са костелив орех за всеки тим в Суперлигата. Какво обаче се крие в главите на сърцатите тигри и как те постигат този непримирим дух на терена? Потърсихме Антоан Гьорев, за да ни разкаже, както за това, така и за себе си.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Антоан Гьорев, от София съм, в свободното си време харесвам адреналина, времето прекарано с най близките си, забавление с приятели и природата.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Не се сещам за конкретна случка, футболът е моето хоби, което ме кара да се отърся от ежедневието си и ме кара да се чувствам жив. Как се запалих по футбола? Пробвах различни спортове, но някак си футболът винаги ми е бил най-атрактивния спорт и винаги е имало тръпка към него.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Едно време като дете много исках да стана футболист, при излизането на стадиона да те аплодират, да скандират твоето име и т.н. Тренирах няколко години полу професионално, но предвид състоянието на българския футбол и, че повечето футболисти са на някой мамини синчета, се отказах и не съжалявам, за мен футбола е страст и борба до последен дъх на терена.

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Ще излъжа ако кажа че нямам любим отбор, много от отборите в цял свят играят за пари, футболът вече е бизнес начинание дори и на самите футболисти, ако всеки сам се запита защо е избрал футбола, отговорът не трябва да е свързан с пари, слава и чест. За мен Манчестър Юнайтед е един от любимите ми клубове, поради сърцатата игра, която имаха.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– Турнирът е доста интересен, забавлението е на високо ниво. Има много силни отбори и това прави турнирът на доста високо ниво и показва голяма класа на играчите. Провеждането на закрито е предимство през зимния период, улеснен достъп прави играта забава. Недостатъци не виждам, трябва повече спортсментство и чувство за игра без ексцесии

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– Бих казал купа, но за нас това е изживяване, което ни прави щастливи. Целите ни винаги са да играем по-добре от предишната среща и по зле от предходната.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Най-незабравимият беше първото ми стъпване на терена на SPL, емоцията, страстта на играчите беше зареждаща. Изключително радостен съм, че Тигрите ме поканиха да играя за тях, за мен беше чест, защото сме сърцат отбор който винаги е готов да се противопостави на всички.

– Каква причината отборът да носи това име?

– Тигрите е отбор с играчи, които се борят със зъби и нокти до край, не отстъпваме на нито един отбор от турнира. Събрали сме се доста сърцати момчета, които имаме желание да игарем задружно и да мачкаме.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Тренирам, тичам, поддържам форма и се подготвям за по добри времена. Харесва ми природата и се разхождам доста в планините.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Здраве, търпение и много спечелени мачове. Най-вече ще пожелая много здраве и без контузии, повече спортсменство и чувство за игра.