„На Фокус“, Андрей Попов: Искаме титлата

По-интересно ще е ако тъчовете се изпълняват с ръка, смята Светкавицата от Красно село

Скъпи приятели, тази седмица в рубриката „На Фокус“ ще ви запознаем с един от основните фигури през сезона за Красно село. Той се движи като светкавица по терена и често противниковите защитници не могат да го стигнат. Ето какво каза Андрей Попов Andro Popov от Красно село.
 
– Представи се с няколко думи? С какво се занимаваш, когато не си на зеления килим?
– Казвам се Андрей Попов и съм студент, през свободното си време помагам на баща ми в бизнеса му.
– Как се запали по футбола? Разкажи ни и някоя интересна случка от детството ти свързана с любимия спорт?
– Още от малък проявявах виден афинитет към спорта и футболът бе първият спорт, който успя да ме завладее напълно. Почти всяка забавна случка от детството ми е свързана с тази прекрасна игра.
– Кой е любимия ти отбор на българската сцена. А на европейската и световна и защо точно този или тези клубове си избрал?
– На българската сцена е Славия, защото там прекарах голяма част от юношеските си години. А пък Барселона определено са моите любимци на европейска сцена. Това е любимият ми клуб заради стила на игра и разбира се великите футболисти, които са преминали през него.
– Твоя идол е? Защо точно той? Какви качества притежава, за да те плени?
– Не мога да кажа, че имам изявен идол, възхищавам се на много футболисти някои от които; Меси, Роналдо, Роналдинъо, Кака, Анри, Шави, Иниеста, Дани Алвес, Карлес Пуйол.
– Разкажи ни пробвал ли си с на професионалната сцена някога. Ако да, защо се отказа? Кажи и няколко думи за българския футбол в момента, твоето впечатление.
– Както вече казах, играл съм за Славия като малък и смея да твърдя, че липса на дисциплина и мотивация ми попречиха да стигна до професионална сцена. За българския футбол в момента не мога да кажа много хубави неща, но смятам, че колелото се върти и в скоро време нивото на футбола в родината ще се повиши драстично.
– Какви са амбициите на отбора този сезон?
– Да спечелим титлата в SPL, разбира се.
– Според теб кой е най-полезен на състава със своята игра? Би ли отличил някой или не залагате на индивидуалността, а на колектива?
– Не мисля, че мога да отлича някой в състава като най полезен и смятам че всеки допринася еднакво за успехите на отбора.
– Харесва ли начина на организиране и структуриране на самата лига? Какво може да се подобри според теб?
– Мисля, че лигата е на добро ниво, но бих дал като препоръка изпълнението на тъча да е с ръце като при нормалния футбол.
– Какво мислите за феърплея като цяло и неговото ниво в лигата?
– Феърплеят е на високо ниво почти през цялото време и смятам, че точно това отличава SPL от повечето футболни лиги в София.
– Какво мислиш за съдийството в лигата и до колко реферът ви респектира в една футболна среща?
– Смятам че съдиите до голяма степен вършат работата си добре и се надявам нещата да останат така и занапред.
– Кой е най-незабравимият момент в SPL?
– Аз съм на мнението, че всеки момент прекаран на зеления килим е незабравим.
– Пожелай нещо на феновете.
– Пожелавам им много дълги и весели години, в които да се наслаждават на любимата на всички нас игра.

Записа Димитър Пенев