На Фокус, Александър Йорданов: Уча се да готвя по време на карантината

Носителят на Palms Bet Cup за 2020 година FC Eleven Stars надиграва много от отборите от през сезона. Тимът се е насочил и към титлата. Междувременно, докато трае паузата, SPL реши да посети вратарят на тима Александър Йорданов.

– Здравей, представи се с няколко думи, от къде си, с какво се занимаваш в свободното си време?

– Здравейте, казвам се Александър, роден съм в Перник, но живея в София от доста години, когато имам свободно време излизам с приятели забавляваме се, разбира се, когато трябва да сме на игрището, сме винаги там.

– Как се запали по футбола, разкажи някоя интересна случка от детството ти свързана с любимата игра?

– Ами всички в моята фамилия са били футболисти, не беше трудно и аз да се запаля. Най-интересната случка ми беше, когато смених поста си. Като малък бях нападател, но на един мач ни изгониха вратаря и аз бях най-малък, защото играех с момчета 3 години по-големи от и нямахме смени повече и застанах да пазя и спасих дузпа и така станах вратар.

– Пробвал ли си се на професионално ниво, защо не потръгнаха нещата?

– Пробвал съм се но в България, футболист се става много трудно и в момента съм се отдал на работа, но мисля да се завръщам скоро време на големия терен

– Кой е любимият ти отбор, български и международен и защо?

– Любимите отбори са ми Левски и Манчестър Юнайтед. Какво да ви кажа, в България знаете, че най-великият отбор е Левски. Имаше и преди и едно друго тимче, ама го закриха отдавна (смее се). А в Англия, какво да ви кажа освен, че като чуеш за „червените дяволи“ и настръхваш въпреки че в момента не са на топ ниво, много отбори са страхуват от тях.

– Как се чувстваш в SPL, какви са предимствата и недостатъците?

– В SPL играя вече трета година, лигата е хубава има добри отбори, организацията е на ниво винаги, постарали сте се.

– Какви са целите във вашия отбор за този сезон?

– В нашият отбор виждате какви футболисти сме събрали и целта ще дойде сама накрая, дано само по бързо се поднови лигата.

– Кой е най-незабравимият ти момент в Sofia Premier League?

– Ами той беше на скоро даже когато спечелихме купата!

– Каква причината отборът да носи това име?

– Причината е дълга, както знаете преди бяхме под друго име, излизахме в едно кафе всичките от отбора и седяхме един ден и решиха да си направим отбор и така почна всичко после. Сър Стуци ни взе под неговото крило, сменихме името и от кафе станахме дискотека.

– Предвид извънредната ситуация, какви занимания си намираш у дома по цял ден?

– Ами в този момент, освен да седя, да гледам филми и да мързелувам, не знам какво да правя, учим се да готвим също с моя приятел и съотборник в FC Eleven Stars Виктор Теодосиев, надяваме се всичко да приключи по бързо и да почнем с футбола.

– Какво ще пожелаеш на всички свързани с лигата?

– Пожелавам на всички да са живи и здрави, защото в момента това е най-важното – продължавайте да поддържате лигата по този начин.