купаобзор5

ОБЗОР 5 Кръг

Белите София сразиха Bianchi coffee

В прекия сблъсък за челните места в групата се срещнаха Белите София и Bianchi coffee. И двата отбора играеха много стабилно от началото на турнира, и който от двата тима да победеше щеше да е заслужено. През първото полувреме атаките не спираха, но защитниците свършиха прекрасно своята работа и парираха всяка една от тях. През първата част вратарят на домакините Николай Тенев показа отличните си рефлекси и спаси обора си от гол многократно. Второто полувреме започна малко изнервено и съдията Христо Пейнов беше принуден да раздаде няколко картона. В тридесет и четвъртата минута Банко Механджийски отбеляза директно от корнер и даде аванс „белите“. Bianchi coffee започнаха да търсят изравнителното попадение, но в една от контраатаките на домакините Людмил Могилков вкара красиво попадение. Така крайният резултат беше 2:0 в полза на Белите София и те заслужено завършиха на първата позиция в групата.

Торнадо прегазиха „белите лисици“

В първия мач от група E се изправиха един срещу друг отборите на Торнадо и Siven. Двата тима имаха два двубоя помежду си като и двата бяха завършили с победа за „тайфуните“. „Белите лисици“ поднесоха изненада като отбелязаха във втората минута чрез Иван Узунов и играеха по – стабилно през първите минути. Все пак до края на полувремето домакините се мобилизираха и отбелязаха цели четири гола. Виновниците бяха Калоян Станчев, Пламен Нуков и на два пъти Стефан Нейчев. Веднага след подновяването на играта Нуков и Нейчев отново отбелязаха. В тридесет и третата и тридесет и четвъртата минута Станчев вкара два бързи гола и направи резултата разгромен. В самия край на срещата Нуков усети сериозен спад в концентрацията на защитата и отбеляза още два гола като оформи крайното 10:1 в полза на отбора си. С тази победа Торнадо заеха третата позиция, но не успяха да се класират.

Тигрите се класираха в последния възможен момент

В един пряк сблъсък за второто място се срещнаха Тигрите и АФК Чуковете. Двата отбора бяха с равен брой точки и само победителят щеше да се класира напред в турнира. В самото начало на мача Явор Младенов и Асен Михайлов вкараха два бързи гола за домакините и им дадоха нужното спокойствие. В осмата минута Николай Фургов даде искрица надежда на „миньорите“, но до края на полувремето Веселин Ташев, Антоан Гьорев и Николай Миланов дадоха сериозен аванс на „котките“. Още в началото на втората част Михайлов и Жеко Мишонов отбелязаха два гола и подпечатаха победата на домакините. Стоил Стефанов вкара второ попадение за гостите в тридесет и шестата минута, но Александър Симеонов, Ташев и на два пъти Ивайло Добрински поразиха защитата на „миньорите“ и оформиха крайното 11:2 полза на Тигрите. С тези спечелени три точки „котките“ останаха на втората позиция и ще срещнат Патриот на осминафинала.

Младежите оглавиха трудната група

В най–важния мач от група D се сблъскаха Младежите и Сбогом Гринго. И двата отбора имаха реален шанс да продължат напред в турнира, но трите точки бяха задължителни. В първата минута Владимир Додов откри за домакините, а малко след него Николай Бояджиев си отбеляза нелеп автогол и удвои аванса на „децата“. Владислав Стойчев същи си отбеляза автогол минута по късно и намали разликата. В осмата минута Димитър Бояджиев изравни резултата. Малко преди края на първата част Марио Дитов отново изведе домакините напред. В двадесет и деветата минута Георги Трайков отново докара ситуацията до реми, но може би умората в редиците на гостите им попречи. Тяхната защита буквално рухна и те допуснаха 4 гола за шест минути. Виновниците бяха Валентин Николов, Дитов на два пъти и Кирил Годоров. В края на срещата Стефан Андасаров и Христо Цонев вкараха два гола за гостите, но те не бяха достатъчни да им спечелят трите точки. С тази победа Младежите заеха първата позиция в групите и заслужено продължиха напред в турнира.

Връбница–1 се класира напред

В един необикновено интересен сблъсък се срещнаха Олимп и Връбница – 1. Гостите имаха шанс да се класират като най – добър трети, но трите точки в днешния ден бяха повече от нужни. Първото полувреме беше невероятно оспорвано и завърши със заслуженото 0:0. В края на първата част Илиян Асенов от Връбница беше изгонен принудително от терена и отборът му бе принуден да се бори за победата с човек по – малко. Все пак в тридесет и седмата минута Петър Стоянов намери пролука в защитата на домакините и вкара красиво попадение. Малко след него Стоян Илиев удвои аванса от дузпа. В четиредесет и втората минута Стоянов се превърна в герой за тима си отбелязвайки втория си гол в мача. Умората в редиците на гостите беше огромна и те бяха на косъм от изпускането на трите точки. Христо Христов и Роман Минов вкараха два бързи гола за „гръцките богове“ и нажежиха обстановката. Все пак до изравняване не се стигна и Връбница – 1 успяха да се класират благополучно за елиминациите.

Реал Суходол и Готинягите с голов трилър

В едно от невероятните дербита този уикенд се срещнаха Реал Суходол и Готинягите. И двата отбора се представиха много добре на този турнир, но поради лошо стечение на другите срещи нямаха шанс да продължат. Биер Вричев изведе гостите напред във втората минута, но в четиринадесетата Здравко Крумов си отбеляза нелеп автогол и изравни резултата. Още в началото на втората част Станой Бранков вкара за „суходолци“ и им даде минимален аванс. В тридесет и четвъртата минута Георги Николов изравни за пореден път резултата. В самия край на мача атаките пред двете врати зачестиха и Александър Тодоров и Камен Тодоров вкара два светкавични гола за домакините. В последната минута на двубоя Теодор Димчев порази вратата на „суходолци“, но времето не беше достатъчно за повече. Макар и двата отбора да не продължиха напред, показаха невероятни футболни качества и единствено късмета им попречи да класират за осминафиналите.

„Парадоксалните“ измъкнаха трите точки от „поетите“

В едно от дербитата на група Е се изправиха един срещу друг Paradox и АФК Вазов. И двата отбора играеха бърз и динамичен футбол, което несъмнено щеше да ни направи свидетели на красиви и елегантни изпълнения. Недко Брънчев откри резултата в четвъртата минута, но само няколко атаки бяха нужни на Светлин Маджаров да изравни. В петнадесетата минута отново Бръмчев беше най – съобразителен в наказателното поле и даде аванс на домакините. Още в начало на втората част Илви Каменски удвои разликата, но Цветомир Попов запази интригата с едно красиво попадение. В тридесет и четвъртата минута Станимир Минчев вкара за „парадоксалните“, но отново Маджаров успя да върне АФК Вазов в мача. Все пак в последните минути на двубоя Йордан Георгиев подпечата победата на Paradox, които заслужено излязоха на втората позиция в класирането. На осминафинала те ще срещнат отбора на Връбница – 1.

Белите София взеха първото място в една от най–тежките групи

В един от последните мачове в група G се срещнаха Белите София и Ugo delivery. Домакините имаха шанс да завземат първото място, но трите точки в днешния ден бяха задължителни. Борис Тодоров изненада всички като отбеляза за гостите в десетата минута. „Белите“ бързо взеха нещата в свои ръце и още преди края на първото полувреме отбелязаха четири гола. Веселин Стоянов, на два пъти Кристиян Димитров и веднъж Георги Механджийски поразиха противниковата врата. След подновяването на играта Никола Тодоров даде искрица надежда на гостите с красиво попадение, но Димитров с бързи два гола сложи край на интригата. В четиредесет и четвъртата минута Цветомир Александров намали разликата в резултата, но в последните минути на мача Димитров и Механджийски оформиха крайното 8:3 в полза на отбора си. С тази победа Белите София подпечатаха първото място в групата и ще чакат силния отбор на Colo Colo на осминафиналите.

„Звездите“ се понесоха напред

В един директен сблъсък за първата позиция се срещнаха FC Eleven Stars и Авантаж. И двата отбора нямаха загуба досега в групата, но тази невероятна серия може би щеше да приключи днес. Росен Янев с два бързи гола в десета и дванадесета минута изведе домакините напред в резултата. Тони Димитров направи резултата класически, а в края на полувремето Юлиан Ангелов добави ново попадения към актива на „звездите“. Втората част продължи в същото високо темпо Виктор Теодосиев и Александър Котаров покачиха аванса на домакините, но Борислав Стоянов с два бързи гола върна гостите в мача. В тридесет и осмата минута Димитров вкара седмия гол за „звездите“, но защитата им беше доста разконцентрирана и това им донесе проблеми. Стефан Петков и Стефан Вановски вкараха две попадения, а Стоянов отбеляза още едно. За съжаление времето не стигна за повече и макар и трудно FC Eleven Stars измъкнаха победата и завършиха заслужено на първата позиция в групата.

ГДБОП с пета поредна победа

Последният мач от група F беше ГДБОП и Street Fighters. „Униформение“ вече се бяха класирали и този мач бе само фигуративен за тях. Двубоят беше изключително коректен и през повечето време се играеше добър футбол. Имаше само един жълт картон за Крис Йонев, но до повече предупреждения не се стигна. Мартин Самарев показа забележителни технически умения и вкара красив гол в четиринадесетата минута. От там до края на мача имаше много атаки и много удари към двете врати, но вратарите Христо „Великанът“ Павлов и Цветослав Благоев бяха залостили вратите си. Крайният резултат остана 1:0 в полза на домакините. С тези три точки ГДБОП събраха пълен актив от точки и ще срещнат Bianchi Coffee на осминафиналите.

„Веселите момчета“ и „чековете“ в интересен сблъсък

В един от последните мачове за уикенда се изправиха един срещу друг ФК Туристите и Q-check. Домакините вече се бяха класирали за следващата фаза от турнира, но ако искаха да запазят първата си позиция, победата беше задължителна. „Веселите момчета“ упражниха сериозен натиск още от първата минута на срещата, но до гол се стигна чак в края на полувремето. В двадесет и третата минута Пламен Пенев се възползва от грешка в защитата на гостите и откри резултата. До края на първата част Кристиян Желев и Владислав Владимиров направиха разликата още по – внушителна. Второто полувреме започна с гол на Велислав Пешев, а малко след него Явор Рачев направи разликата непреодолима. В средата на полувремето Николай Калчев и Валентин Веселинов върнаха две попадения. В самия край на мача Пенев и Виктор Руневски добавиха по още един гол и оформиха крайното 7:2 в полза на ФК Туристите. С тази победа „веселите момчета“ останаха еднолични лидери в групата.

Bianchi coffee се класираха за осминафиналите

В един от късните неделни двубои се срещнаха Bianchi coffee и ФК Джентълмените. И двата отбора играеха красив и атрактивен футбол, което несъмнено беше предпоставка за зрелище. Калин Карабов вкара два бързи гола за домакините, а Евгени Балтов направи резултата класически. Преди края на първата част Bianchi coffee показаха защо са страшилище по родните терени и вкараха още три попадения чрез Денислав Младенов, Карабов и Ивайло Стоянов. В началото на втората част Асен Йочев реализира почетен гол от дузпа, но домакините не спираха да атакуват и вкараха още три попадения, виновниците бяха Младенов и на два пъти Карабов. Мартин Василев вкара два гола за гостите в края на мача, но поради агресивни и грозни сцени двубоят бе прекратен по рано. С тази победа Bianchi coffee се класираха напред в турнира и очакват ГДБОП на осминафиналите.

Младо Пиво се класираха в последния момент

Един от най – чаканите сблъсъци този уикенд беше Младо Пиво и Боровци Сен Жермен. И двата отбора бяха с еднакъв актив от точки и само този мач щеше да ги изстреля напред в турнира. В осмата минута доказаният голмайстор Мирослав Стаменов изведе домакините напред в резултата. Минута преди края на полувремето Илиян Генов удвои аванса. Последваха моменти на колебание от „пивото“ и в тридесет и третата минута Илия Петров се възползва от грешка в защитата на домакините и върна интригата в двубоя. Последваха нервни моменти и съдията Владислав Иванов беше принуден да раздаде няколко жълти картона. Все пак в тридесет и петата минута Стаменов се отскубна от персоналния си пазач и подпечата победата на домакините. С тази победа Младо Пиво се изкачиха на втората позиция в групата пред днешния си съперник и очакват отбора на Младежите на осминафиналите.

„Мобилните“ отново взеха дербито с „колумбийците“

В първия мач за SPL1 през тази година се изправиха един срещу друг старите познайници Huawei и ФК Колумбия. Двата отбора имаха един мач помежду си и днешните домакини го бяха спечелили с минимална разлика. Мартин Попов и Джуди Алуиш отбелязаха два светкавични гола още в самото начало на срещата. Мирослав Мирославов върна един в тринадесетата минута, но най – добрия на терена през днешния ден Попов отново върна аванса на домакините. В последната минута на първата част Григор Петков вкара за гостите и остави интригата за второто полувреме. Веднага след подновяването на играта Владислав Робев и Алуиш отбелязаха и увеличиха разликата на цели три гола. В тридесет и четвъртата минута Павел Тодоров вкара за гостите, но малко след него Попов върна попадението. В заключителните минути на мача Мирославо и Петков успяха да намерят пролука в защитата на домакините и да скъсят аванса, но за съжаление времето не стигна за повече. Крайният резултат беше 6:5 в полза на Huawei. С тази победа домакините излязоха на осма позиция във временното класиране.