Грешки в защита провалиха ГДБОП срещу смелия отбор на Бенковски Сити

Обзор на целия 2-ри кръг

Един от големите фаворити за спечелване на Купата на SPL – ГДБОП допусна изненадваща загуба от тима на Бенковски Сити с 3:4, в среща от група N. Николай Данаилов вкара два за „гражданите“, а по един път се разписаха Богдан Георгиев и Неделиян Костадинов. За „униформените“ точен на два пъти бе Божидар Атанасов, а веднъж вкара и Владо Иванов.

Мачът стартира сравнително равностойно. Чисто игрово преимущество очаквано имаше фаворитът в мача ГДБОП. Именно „униформените“ вкараха първия гол в двубоя. Божидар Атанасов действа агресивно, което му помогна да отнеме топката, а след това и да вкара с лекота за 1:0. Отговорът на Бенковски не закъсня. Две минути по-късно Николай Данаилов пресече пас в центъра и без да обработва топката стреля от въздуха и вкара много красив гол за 1:1. „Черните“ натиснаха газта и в 23-ата минута отново излязоха напред в резултата. Мартин Самарев намери Владо Иванов, който от нулев ъгъл, но и на празна врата даде нова преднина на ГДБОП.

Втората част започна по-добре за „сините“. Те се възползваха от поредната грешка в отбраната на „униформените“ и изравниха в 33-ата минута. Тогава Богдан Георгиев успя да надскочи Христо Павлов и да вкара във вратата му. ГДБОП бързо си възстанови преднината. Две минути по-късно Божидар Атанасов се справи с един футболист на Бенковски, а след това стреля между двама, за да вкара красив гол. „Гражданите“ обаче въобще нямаха намерения да се отказват от победата и само за 2 минути направиха обрата пълен. В 38-ата минута Николай Данаилов получи пас на крилото и веднага стреля, а бомбата му успя да изненада Христо Павлов и да влети в мрежата му. Само 120 секунди по-късно пълният обрат бе осъществен. Неделиян Костадинов пое топката от своята половина, финтира двама защитници и прати коженото кълбо неспасяемо в горния ъгъл на Павлов. До края на срещата „униформените“ пробваха да се доберат поне до точката, но усилията им не бяха достатъчни.