El Paso увеличи преднината си на върха в SPL2

Обзор на всички срещи от кръга в SPL2!

С огромно вълнение от всички се очакваше битката между първия и втория във временното класиране El Paso и Феникс. Въпросните селекции бяха в непрестанна гонитба за лидерската позиция и нямаше сила на света, която да възпре неутолимата им жажда за успех над директния конкурент в SPL 2. Интригата се допълваше от факта, че по-рано през кампанията, „фениксите“ вече бяха ударили „сините“ с 4:3 в зрелищен мач.

Традицията донякъде беше спазена, тъй като в 14-ата минута Фенкс поведе в резултата след отлично разгърната офанзивна комбинация, завършена умело от Стоян Илиев. El Paso обаче нанесе важен психологически удар по конкурентите, тъй като стигна до изравняването точно преди сигнала за почивка с точен изстрел на Боян Брънзелов.

Селекцията на Николай Фургов беше повече от надъхана за втората част и след няколко пропуска, Марио Цветков (34″) осъществи пълния обрат. Явно доволни от моментния резултат, „сините“ леко се дръпнаха назад, като отново подариха инициативата на „виненочервените“. Феникс само и чакаше подобен шанс, като стигна до ремито в 45-ата чрез Атанас Бадалов.

И за да бъде дербито още по-драматично, всичко в него беше решено секунди преди края. El Paso измъкна победата буквално с една от последните си атаки. В герой се превърна защитникът Боян Брънзелов, който подсигури победата с 3:2 и така неговият тим дръпна с осем точки пред конкурента си в голямото им съревнование за титлата в SPL2.