Четвърта поредна победа за Вагончето в Суперлигата

Обзор на кръга в SPL!

Обзор на кръга в SPL1!

Oбзор на кръга в SPL2!

Oбзор на кръга в Ballistic!

Определено този сезон в Суперлигата не е сред най-успешните за Младежите, които като за капак трябваше да преглътнат и ранно отпадане в турнира за Купата. Проблемите им продължиха и през изминалия уикенд, след като отстъпиха на Вагончето с 2:5 в двубой от шампионата.

„Небесносините“ все пак стартираха по-добре и поведоха в 9-ата минута чрез Валентин Николов. Самите те обаче не очакваха толкова бърз и красноречив отговор от страна на своя опонент. Още до почивката, развоят на срещата се обърна до 1:3, а в ролята на техен палач влезе звездата на Вагончето – Петромир Петров със своя хеттрик.

Макар и доказаният голаджия Марио Дитов да опита връщането на своите в мача, с попадение в 37-ата, всичко за Младежите приключи в последните минути от дербито. Вагончето се възползва максимално от разредената отбрана на своя опонент и подсигури триумфа си с два бързи гола на Радослав Александров (49″, 50″).

С четвъртия си пореден успех Вагончето е на пета позиция с 18 точки, докато Младежите опасно се приближават към зоната на изпадащите със своите 12 пункта.