SPL3 ОБЗОР

Изтръпналите допуснаха 4 гола в началото, но претръпнаха и сломиха Peyman

Отборът на Изтръпналите постигна доста трудна победа над тима на Peyman с 9:6, в среща от 10-ия кръг на SPL3. С хеттрик за победителите се отчете Димитър Райнов, по два гола вкараха Стойчо Бебеляков и Ивайло Петков, а по един добавиха Димитър Джегалски и Славян Кановски. За „дистрибуторите“ четири пъти се разписа Борислав Борисов, един вкара Илиян Балабанов, а във собствената си врата успя да се разпише Яни Дончев.

Двубоят стартира по-добре за Peyman. Не бяха минали и 5 минути, когато Борислав Борисов успя да открие резултата в мача. Самият Борисов удвои сметката си само 4 минути по-късно, след добра асистенция от Йордан Дончев. Резултатът стана класически в 13-ата минута, когато Борисов намери Илиян Балабанов, който не сгреши за 3:0. Още в следващата минута Борислав Борисов, който бе във вихъра си, реализира своя хеттрик. След това попадение тимът на Йордан Дончев рухна. Изтръпналите взеха нещата в свои ръце. За 3 минути Стойчо Бебеляков върна два гола за „черните“ и по този начин се оттеглиха на почивката само с 2 гола пасив.

Второто полувреме головете за Изтръпналите продължиха да падат. Само 2 минути след подновяване на играта Димитър Райнов се възползва от грешка на вратаря на Peyman и вкара нов гол. Последва буря от голове за Изтръпналите – в рамките на 9 минути те успяха да вкарат цели 5 гола, с което да обърнат резултата в своя полза. Голмайсторите бяха трима различни футболисти – Димитър Райнов вкара два, а с по един се отчетоха Димитър Джегалски, Ивайло Петков и Славян Кановски. Последваха два бързи гола за Peyman дело на Борислав Борисов, както и автогол на Яни Дончев, но те бяха крайно недостатъчни. За капак имаше време и за нов гол за Изтрпъналите – Ивайло Петков вкара в последната минута на редовното време.

С тази си победа Изтръпналите продължават да се катерят в класирането и вече са в първата седмица на класирането на SPL3. Peyman пък вече наредиха няколко поредни загуби и това им се отразява на класирането – те са в дъното.

Bawarcite показаха немска дисциплина и разбиха SS Sofia

Отборът на Bawarcite най-накрая успя да стигне до победа, след като разгроми SS Sofia с 9:2, в двубой от 10-ия кръг на SPL3. С хеттрик за победителите се отчете капитанът Кристиян Стефанов, по два гола вкараха Георги Петров и Христо Балджиев, а с по едно попадение се разписаха Стефан Стефанов и Габриел Михайлов. За софиянци два гола вкара Иван Динев.

Мачът започна с ранен гол в полза на „немците“. Кристиян Стефанов откри сметката си за мача с попадение в 4-ата минута. Отговорът на SS Sofia не закъсня и 10 минути по-късно резултатът вече бе равен. Иван Динев успя да върне равенството в мача. Това обаче накара „червените“ да натиснат газта и да вкарат 2 бързи гола. Те бяха дело на Христо Балджиев и Кристиян Стефанов. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 3:1 за Bawarcite.

Втората част Кристиян Стефанов и компания изобщо не смятаха да намалят оборотите и с нови два бързи гола в началото на полувремето разликата вече беше 4 гола. Георги Петров и Габриел Михайлов реализираха експресните попадения. “Лошите момчета“ обаче не се отказваха и Иван Динев реализира ново попадение, запазвайки малко интригата в мача. Последва нова порция голове за „червените“. Христо Балджиев вкара в 38-ата, а след това в рамките на 3 минути паднаха 3 нови попадения. Стефан Стефанов дръпна спусъка в 42-ата минута, Георги Петров изстреля снаряд в 43-ата, за да може Кристиян Стефанов да оформи крайното 9:2 в 45-ата минута.

С тази победа Bawarcite най-накрая записаха победа, след 4 поредни загуби. SS Sofia от своя страна напоследък се представят доста колебливо и ще трябва да помислят как да се измъкнат от тежката ситуация.

Белите София продължава да показва лидерските си качества, този път го отнесоха Хуните

Отборът на Белите София постигна лесна победа с 5:0 срещу Хуните, в мач от 10-ия кръг на SPL3. Два гола за победителите вкара Мариян Иванов, а с по един се отчетоха Никола Христов, Кристиян Живков и Веселин Стоянов.

Отборът на Белите влезе като изявен фаворит в мача и го показа още във втората минута. Вилизар Бенов откри Мариян Иванов, който от своя страна нямаше проблем да даде аванс на своите в самото начало на мача. Въпреки ранното попадение, Хуните не се дадоха толкова лесно и мачът се превърна в истинска битка за двата отбора. До края на полувремето ново попадение не падна.

Класата на Белите София се видя през втората част. Те не допуснаха различно мнение по този въпрос, а гол на Кристиян Живков в 28-ата минута даде нужното спокойствие за тима му. Напрежението съвсем изчезна в 37-ата минута, когато Мариян Иванов вкара второто си попадение и оформи класиката в резултата. Само 2 минути по-късно Веселин Стоянов реализира нов гол за Белите. До края на мача време имаше и за гол на Никола Христов. Това се случи в 46-ата минута, което бе и последното по-интересно събитие на терена.

В класирането на SPL3 Белите София продължават да са лидери след убедителните си победи в последните мачове. От своя страна Хуните са на дъното на таблицата и ще трябва доста да подобрят играта си.

Каммартон имаше трудно пътуване до Лас Вегас, но успя да премине успешно

Каммартон продължава да гази противниците си в SPL3. Поредната жертва на „червените“ бе отборът на ФК Лас Вегас, успявайки да ги надвият с 6:5. По два гола за Каммартон вкараха Андреас Станков и Славчо Теодосиев, а с по веднъж се разписаха Ивайло Давидков и Юлиан Спасов. За „града на греха“ два пъти вкара Любомир Николов, а Михаил Костов и Валентин Ангелов добавиха по едно попадение.

Двубоят стартира на много високи обороти – още в първата минута Лас Вегас удари първи в мача. Любомир Николов даде аванс на своя тим. Отговорът на Каммартон не закъсня и в 5-ата минута Андреас Станков върна паритета в резултата. Плановете на „хазартните типове“ обаче бяха други и моментален гол на Михаил Костов отново върна преднината им в резултата. Последва истинска феерия от голове за Красимир Иванов и компания. Четири минути бяха нужни на „червените“, за да вкарат три гола. Славчо Теодосиев, Юлиан Спасов и Андреас Станков обърнаха нещата в своя полза и с резултат 4:2 се оттеглиха на полувремето.

Младият отбор на Лас Вегас стартира по-добре втората част. Мениджърът на Каммартон имаше малшанса да си вкара автогол в 29-ата минута. Валентин Ангелов пък върна „американците“ в играта с гол в 36-ата минута и равенството отново бе налице. Настъпи време обаче опитът да си каже думата. Два бързи гола на Ивайло Давидков и Славчо Теодосиев върнаха преднината от два гола за Каммартон. Нов отговор от Лас Вегас имаше – Любомир Николов върна надеждите за тима си с гол в 45-ата минута. За повече обаче те нямаха сили и така крайният резултат бе 6:5.

Впечатляващата серия на Каммартон продължава – в 7 двубоя те имат записани 7 победи! Лас Вегас пък вече е във втората половина на класирането, след като в последните си 3 двубоя няма записан успех.

Младежите ще трябва да пораснат още, за да стигнат до CopaCabana

Отборът на CopaCabana победи Младежите с 6:3, в един от сблъсъците на 10-ия кръг на SPL3. Васил Костадинов и Дейвид Димитров вкараха по 2 гола за „плажуващите“, докато Юлиян Георгиев и Алекс Любенов добавиха по един. За „небесносините“ голмайстори станаха Валентин Николов, Емил Панчев и капитанът Владимир Додов.

Младежите започнаха доста смело мача и още в първата минута откриха резултата чрез Валентин Николов. „Бразилците“ обаче не се смутиха и отвърнаха на удара с гол на Васил Костадинов в 7-ата минута. Динамиката в двубоя донесе нови бързи попадения и в двете врати. Емил Панчев върна преднината за „небесносините“ в 9-ата минута, а капитанът Владимир Додов удвои аванса на тима си още в следващите 60 секунди. Головете продължиха да падат – този път във вратата на Мариян Андреев, който бе под рамката на вратата на Младежите. Автор на попадението в 11-ата минута бе отново Васил Костадинов, който спечели и приза за играч на мача. Буреносното начало накара двата отбора да се успокоят и до края на полувремето повече голове нямаше.

Още в началото на втората част обаче Юлиан Георгиев върна паритета в резултата и даде старт на нова поредица от голове. Този път обаче те бяха само в полза на CopaCabana. В следващата атака резултатът вече бе 4:3 за „зелените“ с гол на Дейвид Димитров. 4 минути по-късно те вече водеха с две попадения. Алекс Любенов направи преднината на своите още по-убедителна. Младежите не успяха да отговорят на отправеното им предизвикателство, а до края на мача инкасираха още едно попадение. Дейвид Димитров вкара втория си гол в мача и оформи крайното 6:3.

С тази победа CopaCabana продължава да е в челото на таблицата на SPL3 и води жестока битка за първата позиция. Младежите пък се сринаха в долната половина на класирането.

Bawarcite прегазиха Патриот

Отборът на Bawarcite не срещна никакви трудности с Патриот и ги победи с 11:3, в среща от 10-ия кръг на SPL3. С пет попадения за „немците“ се отчете Алекс Вълев, четири гола вкара Христо Балджиев, а по един добавиха Стефан Стефанов и Георги Петров. За „националистите“ Валентин Димитров се разписа два пъти, а Даниел Йорданов вкара веднъж.

Двубоят започна по-добре за Патриот. Валентин Димитров изведе своя тим напред в резултата още в 9-ата минута. Тогава обаче сякаш светна лампичката за „червените“, които се разиграха и вкараха бързи четири гола – Алекс Вълев и Христо Балджиев бяха точни по два пъти. Даниел Йорданов се пробва да върне интригата с гол в 20-ата минута, но само три минути по-късно Алекс Вълев реши да оформи хеттрика си и на полувремето резултатът вече беше 5:2.

През втората част заваля същински дъжд от голове. Христо Балджиев оформи хеттрика си в 29-ата минута, а Алекс Вълев правеше каквото си иска на терена и в 34-ата минута записа нов гол в сметката си. 10 минути по-късно нов футболист на „червените“ се разписа в мача – това бе Георги Петров. Последваха две бързи попадения дело на обичайните заподозрени Балджиев и Вълев. В последната минута на срещата и двата отбора си размениха по един гол – за Патриот вкара Валентин Димитров, а за Bawarcite Стефан Стефанов.

След постигнатата победа Bawarcite вече са плътно зад Патриот и битката за първата 7-ца ще бъде много ожесточена.

ОБЗОР от миналия кръг