АФК Шамандура „изплува“ на първо място в Група С

Всички обзори от 1 кръг в групите на Купата на SPL

След изиграването на първия кръг в група „С“ за Купата на SPL, лидерската позиция беше окупирана от тима на АФК Шамандура. Донякъде изненадващо, „шамандурите“ се справиха с 5:3 срещу намиращия се в подем клуб от SPL 2 Drink Team. Отборът, създаден през 2016 година, беше съставен от някои футболисти, добре познати на симпатизиращите на лигата, но въпреки това, трябваше да се потруди значително за пълния комплект точки.

Drink Team тръгна силно и поведе рано в резултата чрез Ивайло Георгиев. Последваха много силни минути за символичните гости, които до почивката вече водеха с 4:1. Представящият се на висота в Palms Bet Cup 2020 с екипа на Сбогом Гринго – Стефан Крекманов, изравни в 10-ата, а след него головият му пример беше последван от Жулиен Иванов (15), Страхил Кискинов (17‘) и Николай Котов (24‘). Нещата станаха още по тежки за „пиячите“, когато Крекманов отново се разписа, този път за 5:1. Селекцията на Михаел Тасмаджиев обаче се вдигна прекалено късно на щурм и само намали загубата си до такава с две попадения разлика. В заветните мигове се разписа Сашо Милеков. За отбелязване е, че двубоят професионално бе ръководен от съдията Стефан Цветков.

Един от отборите, с които се асоцира Sofia Premier League –  Биролом, също стартира участието си за Купата с победа. „Бирите“ имаха тежката задача да се справят с непознат за тях съперник в лицето на Montway. Двбубоят между двата състава предложи цели три обрата, а в крайна сметка „жива“ от тази драматична футболна въртележка се оказа селекцията на Павел Тодоров.

Двубоят стартира добре за ФК Биролом, който поведе след автогол на Мартин Иванов. Новаците в надпреварата обаче бързо демонстрираха, че с тях шега не бива и чрез изключително креативния си играч – Иван Каракостов докараха нещата до 2:1 в тяхна полза. Резултатът остана непроменен до 38-ата минута, когато Калин Димитров изравни след асистенция на Петър Димитров. Екшънът настъпи секунди преди края. Реферът Методиев вече имаше необходимата готовност, за да сложи край на съперничество, когато под светлините на прожекторите попадна Павел Тодоров. Досущ като лидер на този тим,  опитният бранител наказа с акуратен изстрел адаша си Павел Вълканов и така осигури временната втора позиция за своя състав.

Абонирайте се за нашия канал, за да не пропускате нито едно видео от мач: